Пентагонът смята, че конфликтът в Украйна ще се проточи и

...
Пентагонът смята, че конфликтът в Украйна ще се проточи и
Коментари Харесай

Пентагонът: Конфликтът в Украйна ще продължи с години

Пентагонът счита, че спорът в Украйна ще се проточи и може да продължи с години, съобщи във вторник пред комитета по въоръжените сили на Камарата на представителите ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили.

" Мисля, че този спор ще бъде доста нескончаем. Също по този начин считам, че продължителността му ще се мери най-малко с години. Не знам дали можем да мислим за десетилетие, само че най-малко за няколко години сигурно ", сподели Мили по време на чуване за бюджета в Камарата на представителите. Той съобщи, че това е нескончаем спор сред Русия и Украйна, в който Съединени американски щати и съдружниците и сътрудниците от НАТО " ще бъдат въвлечени за много дълго време ".

Ден по-рано съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че съгласно оценките на Вашингтон " идната фаза на украинския спор може да се мери с повече от месеци ".

По думите на Марк Мили вероятността за конфликт сред огромните международни сили нараства.

" Навлизаме в свят, който става все по-нестабилен и капацитетът за забележителен интернационален спор сред великите сили се усилва, а не понижава ", акцентира Мили. По думите му съветската инвазия в Украйна заплашва да подкопае световния мир и непоклатимост - " за които моите родители – и генерации американци – се бориха толкоз настойчиво ".

Съединени американски щати поддържат основаване на американски бази на източния фланг на НАТО, само че желаят да избегнат непрекъснато разполагане на военни в тях, и избират ротационен принцип, шефът на комитета на началник-щабовете, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

" Постига се резултат на непрекъснато разполагане, като непрестанно се вършат ротации ", изясни генералът и акцентира, че по този начин американската войска няма да има потребност да строи жилища за фамилиите, учебни заведения, военни магазини и така нататък

" Мисля, че доста от нашите европейски съдружници, изключително балтийските страни, Полша и Румъния, нямат самообладание да бъдат основани непрекъснати бази " за нашите американски сили, добави най-високопоставеният американски офицер. " Те ще ги построят, ще заплащат за тях и така нататък ".

Въпросът за основаване непрекъснати американски бази в Източна Европа, стана по-неотложен след нашествието на Русия в Украйна и ще бъде обсъждан на идната среща на високо ниво на НАТО, планувана за юни, заключи военачалник Мили.

Съединени американски щати имат към 67 000 бойци, непрекъснато ситуирани в Европа, основно в Германия, във Англия и Италия. Те са разполагани за 2 или 3 години със фамилиите си в бази, ръководени от американската войска. В тях разполагат с жилища, учебни заведения, лечебни заведения и даже супермаркети, където могат да намерят американски артикули.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР