Пентагонът ще преразгледа процедурите си за контрол на достъпа до

...
Пентагонът ще преразгледа процедурите си за контрол на достъпа до
Коментари Харесай

Какво ще се случи след изтичането на данни от Пентагона?

Пентагонът ще преразгледа процедурите си за надзор на достъпа до вътрешни файлове след приключването на класифицирани данни. Ръководителят на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е разпоредил оценка на вредите и промяна в региона на сигурността.

Остин също по този начин прикани подчинените си да рапортуват за всевъзможни подозрителни дейности на сътрудниците си, свързани с класифицирани материали. Все още обаче не е явен обсегът на изтеклите документи, за които се твърди, че са оповестени от офицера от Националната армия на Съединени американски щати Джейк Тейшейра от Масачузетс. Министерството на правораздаването и ФБР са се присъединили в следствието. Световните медии разискват какви последствия ще има този случай както за вътрешната политика на Съединени американски щати, по този начин и за връзките им с други страни, пише  БГНЕС.

Стотина секретни документа евентуално са изтекли в мрежата от младши офицер от Националната армия. Блумбърг го назовава „ стажант по кибертранспортни системи “. „ Ако той има достъп до такива файлове, кой ли няма “, чуди се организацията. По данни на Националния център за контраразузнаване и сигурност към 2019 година близо 3 млн. души са имали достъп до заключените файлове. Системата за всеобщо шерване на документи сред другите американски служби е създадена след атентатите от 11 септември 2001 година Идеята е, че необятното шерване на разследваща информация би трябвало да помогне за предотвратяването на друга офанзива, изясняват от организацията.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР