Пентагонът ще пренасочи 1 млрд. долара, предвидени за други дейности,

...
Пентагонът ще пренасочи 1 млрд. долара, предвидени за други дейности,
Коментари Харесай

Пентагонът все пак ще пренасочи 1 млрд. долара за стената на Тръмп

Пентагонът ще пренасочи 1 милиарда $ , планувани за други действия, към построяването на желаната от Доналд Тръмп стена по границата с Мексико , написа Евронюз.

Въпреки съпротивата на Конгреса, изпълняващия длъжността боен министър Патрик Шанахан сподели, че има заповед от главнокомандващия Доналд Тръмп и парите ще бъдат пренасочени.
Председателят на парламентарната комисия по въоръжените сили Адам Смит предизвести Шанахан, че комисията не е одобрила сходно пренасочване на средства и Конгреса може да наложи на Пентагона ограничавания за осъществяването на други пренасочвания на пари в бъдеще.

Пренасочването е допустимо, тъй като Тръмп разгласи изключително състояние по границата с Мексико , което дава на президента правото да употребява за незабавни планове пари, предопределени за друго.
 Gulliver/Getty Images-->
Двете камари на Конгреса гласоподаваха за анулацията на изключителното състояние , само че Доналд Тръмп наложи първото несъгласие, откогато е в Белия дом и анулира решението на Конгреса. В последвал избор долната камара на Конгреса не събра задоволително гласове, с цел да отхвърли ветото на Тръмп.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР