Пентагонът се надпреварва да открие източника зад изтичането на множество

...
Пентагонът се надпреварва да открие източника зад изтичането на множество
Коментари Харесай

Украйна остава без ракети, Египет тайно помага на Русия и още от изтеклите секретни документи на Пентагона

Пентагонът се надпреварва да открие източника зад приключването на голям брой строго секретни военни документи за войната в Украйна, написа Sky News.

Странно, документите по някакъв метод се появиха на конгрес за онлайн игри.Сега Съединени американски щати правят надзор на вредите, с цел да успокоят своите съдружници.

Точността на десетките изтекли документи е сложена под въпрос, само че те наподобява разкриват евентуални уязвимости в отбранатана Украйна, както иброя на специфичните елементи на Обединеното кралство, за които се твърди, че работят в страната. Какви са основните разкрития от документите и каква е реакцията?

Американските чиновници „ просто не знаят “ по какъв начин е станало приключването

Публикуването на документите провокира потрес в държавното управление на Съединени американски щати и по-далече, само че към момента не е ясно от кое място идват.Дори шефът на Пентагона не знае.

„ Те са били някъде в мрежата, само че къде тъкмо и кой е имал достъп в този миг, не знаем. Просто не знаем “, сподели министърът на защитата Лойд Остин във вторник.

Документите може първо да са били оповестени в чат стая на Discord, обществена медийна платформа, известна измежду геймърите, заяви Асошиейтед прес.

Също по този начин наподобява не е ясно тъкмо какъв брой записа са изтекли, само че съгласно някои оценки састотици. Нещо повече, наподобява, че Съединени американски щати не знаят дали всички документи към този момент са излезли на ярко или ще има още.

„ Много сериозен риск за националната сигурност “

Съкровището от слайдове наподобява съдържа доста информация за спора в Украйна, в това число евентуални недостатъци в нейната отбрана и детайлности за поддръжката, предоставена от съдружниците на Киев.

Официални лица в няколко страни отхвърлиха или отхвърлиха обвиняванията от изтеклите записи. Имаше и полемики за това до каква степен информацията, съдържаща се в документите, е точна.

Въпреки това върховен представител на Пентагона сподели, че приключването на информация съставлява " доста сериозен риск за националната сигурност ".

Западните специфични сили работят ли в Украйна?

От началото на войната съдружниците на Украйна на Запад упорстват, че не вземат участие директно в спора и че просто дават на Киев материална помощ, разузнаване и препоръки.

Имаше клюки, че специфични сили от непознати страни въпреки всичко може да работят в Украйна, само че в никакъв случай не е имало доказателства в поддръжка на теорията.

Въпреки товаизтекъл документ, циркулиращ онлайн, който наподобява е от 1 март 2023 година, допуска, че по това време редица страни са имали специфични сили в Украйна.

Те включват Обединеното кралство (50), Съединени американски щати (14), Франция (15), Латвия (17) и Нидерландия (1), за общо 97 бойци от специфичните сили.

Съобщава се, че документът не показва къде са били ситуирани хипотетичните сили или какво вършат.

Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че има " съществено равнище на неправилност " в приключването на информация и предизвести да не се одобряват изказванията за " номинална стойност ".

Украйна остава без ракети?

Друг явно изминал документ, за който се твърди, че датира от февруари, допуска, че противовъздушната защита на Украйна рискува да остане без ракети до седмици.

The Guardian заяви, че запис от 23 февруари и маркиран като „ Секретно “ разисква в детайли по какъв начин украинските системи за противовъздушна защита S-300 ще бъдат изчерпани до началото на май при настоящия ритъм на потребление.

Бен Бари от основания в Лондон Международен институт за стратегически проучвания означи:

„ Огласяването на очевидния дефицит на противовъздушни ракети може да утеши Русия, само че в случай че даде сила на сътрудниците на Украйна да ускорят доставката на ракети и други средства за противовъздушна защита, Киев ще бъде признателен. "

Египет и ОАЕ упрекнати в контрабанда и секрети

Течовете също по този начин подчертаха какъв брой деликатно Съединени американски щати наблюдават по какъв начин техните другари взаимодействат с Русия и Китай.

Едно изказване, което се появи, е, чеЕгипет- дълготраен съдружник на Съединени американски щати - е възнамерявал към 40 000 ракети да бъдат скрито изпратени доРусияпо-рано през войната.

Washington Post твърди, че президентът Абдел Фатах ел-Сиси е наредил оръжията да бъдат създадени и превозени.

Съобщава се, че египетският водач е споделил на чиновниците да пазят производството и доставката на ракетите в загадка, " с цел да избегнат проблеми със Запада ".

Според различен документ американските шпиони явно са хванали съветски офицери от разузнаването да се хвалят, че са убедили богатите на петролОбединени арабски емирства„ да работят дружно против американските и английските разследващи организации “.

ОАЕ отхвърли обвиняванията, като ги назова " изрично погрешни ".

Какъв беше отговорът на Съединени американски щати?

Докато се пробва да организира надзор върху вредите, Пентагонът стартира вътрешен обзор, с цел да оцени въздействието на приключването върху националната сигурност.

САЩбързо започнаха стъпки за понижаване броя на хората, които имат достъп до документите, сподели представител на защитата.

Служители на Пентагонаследят от близко къде изтеклите слайдове се „ копирати допълват “, сподели Крис Мийгър, асистент на министъра на защитата по публичните въпроси.

Отделно Министерството на правораздаването е почнало престъпно следствие за това по какъв начин документите са били получени и изтекли.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР