Пентагонът съобщи по рано, че руски изтребител Су-30 опасно е

...
Пентагонът съобщи по рано, че руски изтребител Су-30 опасно е
Коментари Харесай

Русия изпратила Су-30 срещу американски самолет над Черно море, защото се приближавал към границата

Пентагонът заяви по рано, че съветски изтребител Су-30 " рисково " е прихванал американски аероплан над Черно море. Кремъл отговори със своя версия на враждебния акт.

Руски изтребител Су-30 е бил вдигнат по неотложност, откакто американски разследващ аероплан е бил видян покрай границата на Русия, настояват от пресслужбата на Южния боен окръг на страната във връзка случая, за който по-рано оповестиха американските медии.

Отбелязва се, че на 25 ноември съветските средства за надзор са засекли над неутралните води на Черно море въздушна цел, която се е приближавала към съветската държавна граница с висока скорост. Тя обаче се е намирала над неутрални води.

За прихващането на американския разследващ аероплан съветските военни са изпратили изтребител Су-30 от състава на дежурните сили от противовъздушната защита на Южния боен окръг. Приближавайки се, съветският изтребител летял към обекта и образно го разпознал като разследващ аероплан P-8A Poseidon.

След това американският разследващ аероплан трансформирал траекторията на полета си, а съветският изтребител се върнал в базата си./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР