Пентагонът съобщи по рано, че руски изтребител Су-30 опасно е

Пентагонът съобщи по рано, че руски изтребител Су-30 опасно е ...

Русия изпратила Су-30 срещу американски самолет над Черно море, защото се приближавал към границата

Пентагонът съобщи по рано, че руски изтребител Су-30 "опасно" е прихванал американски самолет над Черно море. Кремъл отговори със своя версия на враждебния акт.

Руски изтребител Су-30 е бил вдигнат по спешност, след като американски разузнавателен самолет е бил забелязан близо до границата на Русия, твърдят от пресслужбата на Южния военен окръг на страната по повод инцидента, за който по-рано съобщиха американските медии.

Отбелязва се, че на 25 ноември руските средства за контрол са засекли над неутралните води на Черно море въздушна цел, която се е приближавала към руската държавна граница с висока скорост. Тя обаче се е намирала над неутрални води.

За прихващането на американския разузнавателен самолет руските военни са изпратили изтребител Су-30 от състава на дежурните сили от противовъздушната отбрана на Южния военен окръг. Приближавайки се, руският изтребител летял около обекта и визуално го идентифицирал като разузнавателен самолет P-8A Poseidon.

След това американският разузнавателен самолет променил траекторията на полета си, а руският изтребител се върнал в базата си./faktor.bg

Източник: dnesplus.bg