Пентагонът разсекрети видеоклипове и снимки на 15 инцидента, при които

...
Пентагонът разсекрети видеоклипове и снимки на 15 инцидента, при които
Коментари Харесай

Пентагонът разсекрети видеоклипове на принудително и рисковано китайско поведение срещу американски самолети

Пентагонът разсекрети видеоклипове и фотоси на 15 случая, при които китайски самолети правят " насилствени и рисковани " маневри, от време на време единствено на 20 фута от американски самолети в индо-тихоокеанския район.

Снимките и видеото, оповестени във вторник, демонстрират част от това, което Пентагонът счита за част от „ централизирана и съгласувана акция “ на Китай за смяна на интервенциите на Съединени американски щати в района.

Има повече от 180 случая на „ наложително и рисково “ държание против самолети на Съединени американски щати от есента на 2021 година Това са повече произшествия през последните две години, в сравнение с през десетилетието преди този момент, сподели помощник-министърът на защитата за Indo-Pacific Ely Ratner сподели пред кореспонденти във вторник.

Едно от оповестените разкрити видеоклипове е снимано през юли и демонстрира китайски аероплан, който изстрелва ракети над Източнокитайско море. Според Пентагона самолетът е изпратил осем ракети единствено на 900 фута от американски аероплан. Последният видеоклип е от септември, когато китайски аероплан се доближава единствено на 50 фута от американски аероплан над Южнокитайско море, съгласно Пентагона.

„ Принудителното и рисково “ държание е малко по-малко рисково от характеризирането на „ нестабилно и непрофесионално “, което всъщност е, когато са застрашени животи, сподели началникът на Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати адмирал Джон Акуилино.

„ Това, което видяхме от 2021 година насам, е набор от дейности, които приближиха самолетите доста по-близо, в сравнение с е комфортно за тези в пилотската кабина “, сподели Акуилино, добавяйки, че подмножество от 180-те случая са били „ рисково и непрофесионално “.

Както Акуилино, по този начин и Ратнър ​​казаха, че провокативното държание на Китай не се лимитира до въздуха - китайците също тормозят корабите на Съединени американски щати.

Разсекретените видеоклипове идват преди годишния отчет за китайската военна мощност, който Пентагонът показва на Конгреса, който описва елементите на възходящата войска на Китай. Ратнър ​​каза, че тазгодишният отчет, който той чака да бъде оповестен скоро, ще опише в детайли повишаването на тормозещото държание на Китай.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР