Пентагонът разработва прототип на ракета със среден обсег, способна да

...
Пентагонът разработва прототип на ракета със среден обсег, способна да
Коментари Харесай

Пентагонът с разработка за ново, супер оръжие

Пентагонът създава първообраз на ракета със междинен обхват, способна да нападна движещи се цели на сушата и в морето, оповестява Defense News.

Коментирайки тази информация, представителят на американската войска Робин Мак изяснява за поредност от проучвания, които военните са провели в щата Ню Мексико тази година. "Целта беше да се изследват бъдещите стратегически огневи качества ".

"Изследването даде рекомендации за краткосрочни и дълготрайни капиталови тактики за огнева мощност, които ще дадат опция на Съединени американски щати да възпират и в случай че е належащо, да победят конкурентна мощ ", добавя той.

В резултат на проучването е решено да се създаде ракета, която да може да "допълва други сериозни системи ".

По-рано началникът на щаба на армията военачалник Джеймс Макконвил съобщи, че Съединени американски щати "вървят към основаването на средства за отдалечен обсег, като хиперзвукови ракети, и създават средства със междинен обхват ".

"Ще имаме ракети със междинен обхват, способни да потапят кораби. Вярваме, че това е доста, доста значимо във връзка с средствата за ограничение и въздържане на достъп и маневри, пред които може да се наложи да се надигнем ", аргументира се генералът.

Договорът за унищожаване на ракетите със междинен и по-малък обхват бе преустановен на 2 август 2019 година по самодейност на Съединени американски щати. Вашингтон изясни решението си с отхвърли на Русия да се съобрази с американски ултиматум за заличаване на новите крилати ракети от вид 9M729, които съгласно Съединени американски щати и техните съдружници в НАТО нарушават наредбите на документа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР