Пентагонът публикува видео за инцидента с , съобщава Ройтерс. На него

...
Пентагонът публикува видео за инцидента с , съобщава Ройтерс.
На него
Коментари Харесай

Пентагонът пусна видео от инцидента над Черно море

Пентагонът разгласява видео за случая с, оповестява " Ройтерс ".

На него се вижда по какъв начин съветски боен аероплан се доближава доста покрай безпилотния летателен уред и изхвърля гориво покрай него, снимана е и развалена перка на дрона след прихващането.

Разсекретеното видео, което е дълго към 40 секунди, е редактирано от американската войска , само че демонстрира събитията в пореден ред, твърди Пентагонът.

Русия отхвърля обвиняванията на Съединени американски щати, че нейните самолети са подхванали рискови дейктвия при случая във вторник над Черно море.

VIDEO: Two Su-27s conducted an unsafe & unprofessional intercept w/a intelligence, surveillance & reconnaissance unmanned MQ-9 operating w/i international airspace over the March 14.
— U.S. European Command (@US_EUCOM)  Русия ще се опита да извади американския дрон от дъното на Черно море
Русия ще се опита да извади американския дрон от дъното на Черно море

Секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев се надява на триумф

Министерството на защитата на Русия твърди, че съветските системи за надзор на въздушното пространство са засекли американски дрон MQ -9, летящ покрай Кримския полуостров , във вторник. Дронът е летял с изключени транспондери и е нарушил краткотрайната граница, открита за специфичната военна интервенция на Москва, която е била обявена на всички ползватели на интернационалното въздушно пространство и оповестена в сходство с интернационалните стандарти.

Руското управление показва, че вследствие на внезапна маневра дронът е навлязъл в неконтролиран полет , изгубил е височина и се е разрушил в Черно море. Министерството акцентира, че съветските изтребители не са употребявали бордови оръжия, нито са влезнали в контакт с безпилотния летателен уред.

Според европейското командване на Съединени американски щати обаче един от двата съветски изтребителя Су-27 е блъснал витлото на дрона , с цел да се разбие той в Черно море.

MQ-9 Reaper е модулен разузнавателно-ударен безпилотен летателен уред, планиран от General Atomics Aeronautical Systems. Той е оборудван с турбовитлов мотор и може да развива скорост над 400 км/ч. Максималната дълготрайност на полета му е 24 часа. Дронът е кадърен да носи ракети въздух-земя и въздух-въздух, както и бомби с лазерно ориентиране.
 Съединени американски щати няма да разрешат сваленият дрон да попадне в несъответствуващи ръце
Съединени американски щати няма да разрешат сваленият дрон да попадне в несъответствуващи ръце

До напрежение с Русия докара случаят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР