Пентагонът публикува видео от операцията довела до смъртта на главатаря

...
Пентагонът публикува видео от операцията довела до смъртта на главатаря
Коментари Харесай

Появи се първо ВИДЕО от операцията по ликвидирането на лидера на "Ислямска държава"

Пентагонът разгласява видео от интервенцията довела до гибелта на главатаря на терористичната група "Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади.

На фрагментите е показана постройката, в която се е намирал водачът на ИД. „ Този изолиран обект, в който се криеше Багдади, се намираше в провинция Идлиб в северозападната част на Сирия “, споделя на конференция военачалник Кенет Макензи, пълководец на централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати.



Към постройката се доближават военни елементи от двете страни. Според генерала във видеото се вижда по какъв начин "терористите откриват огън по американските сили, провеждащи нахлуване от въздуха ". След това силите на Съединени американски щати реагират с огън и гърмежи по терористите.



Генерал Кенет Макензи е разказал още детайлности за интервенцията по очистване на водача на терористичната група "Ислямска страна ". Той е представен от Пентагона в акаунта си в Twitter.



Както оповестява Макензи, преди началото на щурма американските военни призоват всички, които се намират вътре в постройката, да се предадат. Той акцентира, че са положени всички старания за отбягване на жертви измежду цивилни и деца.



Въпреки това, петима членове на "Ислямска страна " - четири дами и един мъж, отказали да се предадат и държанието им създавало заплаха за военните. Когато щурмът към този момент бил неминуем, ал-Багдади взривил бомба, убивайки себе си и две дребни деца под 12-годишна възраст (а не три деца, както беше съобщил президентът Тръмп по-рано), споделя Макензи.



Резултатите от ДНК разбора са удостоверили, че Съединени американски щати са унищожили точно водача на терористичната формация "Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади, заяви още началникът на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати.

„ Спешният разбор сподели директно сходство сред ДНК пробите (взети от тялото и разполагаем в САЩ) “, прецизира Макензи.

Според него вероятността останките да не са били на Багдади е една на 104 септилиона.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР