Пентагонът публикува списък с20 китайски компании, за които казва, че

...
Пентагонът публикува списък с20 китайски компании, за които казва, че
Коментари Харесай

Пентагонът пусна черен списък с китайски компании

Пентагонът разгласява лист с 20 китайски компании , за които споделя, че са подкрепени от военните, на което се греда като на следващия случай в икономическата борба сред Вашингтон и Пекин.

Телекомуникационният колос Huawei - който беше подложен на обвинявания в кражба на американски търговски секрети и подкрепяне на напъните за шпионаж на Китай - и колосът за видеонаблюдение Hikvision са измежду компаниите, посочени в листата, заяви организация Блумбърг.

" Тъй като Китайската национална република се пробва да размие границите сред гражданския и военния бранш, " познаването на вашия снабдител " е от решаващо значение ", съобщи представителят на Пентагона Джонатан Рат Хофман.

Списъкът обгръща компании, „ благосъстоятелност на, следени от или свързани с китайското държавно управление, военните или отбранителна индустрия “, се споделя в изказване на Хофман.

" Предвиждаме, че този лист ще бъде потребен инструмент за държавното управление на Съединени американски щати, фирмите, вложителите, университетските институции и обвързваните сътрудници да организират надлежна инспекция във връзка с партньорствата с тези организации ", добави той.

Напрежението сред Пекин и Вашингтон нараства на редица фронтове - в това число търговията.
 

— FT China (@ftchina)

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп води тежка комерсиална война с Китай и предизвести предходната седмица за " цялостно отцепване " сред първите две международни стопански системи, макар че двете страни дадоха обещание да придвижат напред комерсиална договорка.

Китай предишния месец предизвести, че ще предприеме " нужни ограничения " за отбрана на Huawei и други компании, откакто Съединени американски щати оповестиха нови ограничавания върху покупките полупроводникова технология от софтуерния колос.

Huawei не отговори незабавно при публикуването на листата, само че преди този момент е отричал неведнъж връзките с китайското държавно управление.

Други компании в листата, в това число Hikvision, също не бяха незабавно налични за коментар.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР