Пентагонът представя широк спектър от военни варианти на президента на

...
Пентагонът представя широк спектър от военни варианти на президента на
Коментари Харесай

Пентагонът има няколко военни опции за Тръмп срещу Иран

Пентагонът показва необятен набор от военни разновидности на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп против Иран, защото той към момента обмисля по какъв начин да отговори на офанзивата над петролната промишленост на Саудитска Арабия, оповестява АП.

По време на среща в Белия дом президентът ще получи лист с евентуални цели за въздушен удар в Иран , наред с други вероятни отговори, а също по този начин ще бъде предизвестен, че военните дейности против Ислямска република могат да прераснат във война , съгласно американски чиновници, осведомени с полемиките.
 Помпео: Иран извърши акт на война
Помпео: Иран извърши акт на война

Напрежение в Персийския залив

Срещата по национална сигурност е първата опция за решение, по какъв начин Съединени американски щати би трябвало да отговорят на офанзивата против основен съдружник в Близкия Изток. Всяко решение може да зависи от това какъв тип доказателства американските и саудитските следователи са в положение да дават, доказващи, че офанзивата с ракети и дронове е почнала от Иран , както настояват редица длъжностни лица, в това число държавния секретар Майк Помпео.

Иран отхвърли присъединяване и предизвести Съединени американски щати , че всяко нахлуване ще провокира " всеобхватна война " с неотложно възмездие от Техеран.

И Помпео, и вицепрезидентът Майк Пенс осъдиха офанзивата против саудитските петролни уреди като " акт на война ".

Пенс съобщи, че Тръмп ще " преразгледа обстоятелствата и ще вземе решение за идващите стъпки. Но американският народ може да бъде убеден, че Съединени американски щати ще пазят интереса си към района и ние ще стоим дружно със своите съдружници. "
 Иран плаши с
Иран плаши с " тотална война " при всевъзможен удар против Техеран

Напрежението в Близкия изток е извънредно високо

Отговорът на Съединени американски щати може да включва военни, политически и стопански дейности , а военните разновидности могат да варират от никакви дейности до въздушни удари или по-малко забележими ходове като хакерски атаки.

Вероятен ход на Съединени американски щати би бил да даде спомагателна военна поддръжка, с цел да помогне на Саудитска Арабия да се отбрани от офанзиви от север, защото по-голямата част от отбраната й е съсредоточена върху заканите от хусите в Йемен на юг.

Генерал Джоузеф Дънфорд , ръководител на Съвместния началник-щаб, разяснява, че въпросът дали Съединени американски щати ще дават отговор е " политическа преценка ", а не за военните .

" Моята работа е да дава военни благоприятни условия на президента, в случай че той реши да отговори с военна мощ ", сподели Дънфорд.

Тръмп ще желае " цялостен набор от благоприятни условия ", добавя той. " В Близкия изток, несъмнено, имаме военни сили там и планираме доста и имаме доста благоприятни условия . "
 И ОАЕ се причислиха към обединението на Съединени американски щати в Близкия изток
И ОАЕ се причислиха към обединението на Съединени американски щати в Близкия изток

ОАЕ се причислява към обединението

Конгресменът Елиса Слоткин разяснява, че в случай че Тръмп " избере алтернатива, която включва забележителен боен удар против Иран , поради настоящия климат сред Съединени американски щати и Иран, има възможност той да ескалира в междинна до огромна война , смятам, че президентът би трябвало да пристигна в Конгреса . "

Слоткин, някогашен консултант за политиката в Близкия изток в Пентагона, съобщи, че се надява Тръмп да обмисли необятен набор от благоприятни условия , в това число най-основният избор, който би бил да се слагат повече сили и отбранителна военна техника в и към Саудитска Арабия , с цел да се помогне за повишение на сигурността.

Екип от криминалисти от централното командване на Съединени американски щати ревизира доказателства от остатъци от крилати ракети и дронове, само че Пентагонът съобщи, че оценката не е завършила. Длъжностните лица се пробват да дефинират дали могат да получат навигационна информация от отломките , която би могла да даде твърди доказателства, че ударите са пристигнали от Иран.

Говорителят на Пентагона Джонатан Хофман съобщи в четвъртък, че Съединени американски щати са доста уверени , че чиновниците ще могат с акуратност да дефинират, кой е почнал офанзивите предишния уикенд.
 Помпео призна за уязвимост в
Помпео призна за уязвимост в " Пейтриът "

Американското Противовъздушна отбрана не е спряло въздушната офанзива

Американските чиновници не желаят да допускат какъв отговор ще избере Тръмп . През юни, откакто Иран смъкна американски дрон, Тръмп в началото утвърди боен удар, след което внезапно го анулира, тъй като съобщи, че това би умъртвило десетки иранци. Решението акцентира продължителното отвращение на президента да въвлече страната в друга война в Близкия изток.

Вместо това Тръмп реши американските военни кибер-сили да извършат офанзива против военните компютърни системи , употребявани от Иранската революционна армия за надзор на ракети и системи за изстрелване, съгласно представители на администрацията.

Пентагонът съобщи, че американските военни работят със Саудитска Арабия , с цел да намерят способи да обезпечат по-голяма отбрана на северната част на страната.

Полковник от Военновъздушни сили Пат Райдър, представител на Съвместните началници на щабове, изясни, че американското централно командване беседва със саудитите за методите за понижаване на бъдещите офанзиви. Той не би спекулирал какви типове поддръжка може да бъде предоставена.

Други американски чиновници допълват, че слагането на още ракети " Пейтриът " и усъвършенствани радарни системи може да бъде алтернатива , само че не са взети решения.
 Сега е моментът, който взема решение бъдещето на
Сега е моментът, който взема решение бъдещето на " Близкия изток "

След ВСВ, Съединени американски щати има 3 интереса в района - енергийни запаси, поддържане на израелската сигурност и гаранция, че никой не може да оспори предходните 2
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР