Пентагонът оценява напредъка на Русия в Източна Украйна и региона

...
Пентагонът оценява напредъка на Русия в Източна Украйна и региона
Коментари Харесай

САЩ оценява напредъка на Русия в Донбас като минимален, 25 полета снабдяват Украйна с оръжие

Пентагонът прави оценка напредъка на Русия в Източна Украйна и района на Донбас  " в най-хубавия случай като най-малък " - съветските сили не престават да страдат от " неприятно " командване и надзор, невисок военен дух и систематични логистични проблеми, твърди почитан американски представител на министерство на защитата.

14 полета, пренасящи военната помощ от САЩ за Украйна са пристигнали в района през последните 24 часа, като още 11 се чакат през идващите 24 часа. 

До края на деня към 200 украински бойци ще бъдат подготвени в обекти в Европа по какъв начин да употребяват артилерийските системи гаубици. 
20 украински бойци също са били подготвени на работа с дроновете Phoenix Ghost, създадени от Военновъздушни сили на Съединени американски щати особено за украинските условия, сподели служителят.

Русия стартира огромна атака в Донбас предишния месец като я характеризира като решаваща „ втора фаза “ на военната интервенция. Две седмици по-късно, анализът на Съединени американски щати демонстрира, че съветските сили " изостават с проекта " и изпитват доста от проблемите, които ги принудиха да се отдръпват от Киев.

Служителят на Пентагона разказва интервенциите на руснаците в Донбас като „ прекалено предпазливи, без възторг и доста неравномерни “, отдавайки това на неуспехите, които твърди армията на Путин и на „ отвращението към риска и жертвите “, което не престават да дават руснаците, както във въздуха, по този начин и на земята.

„ Те ще се придвижат (към даден район), ще разгласят победа и по-късно ще изтеглят войските си, единствено с цел да разрешат на украинците да си го върнат “, сподели служителят.

По думите му американските служби имат удостоверение, че най-високопоставеният военачалник на съветската войска Валери Герасимов е посетил Донбас за „ няколко дни “ предходната седмица, само че не могат да потвърдят украинските известия, че е бил ранен.

В допълнение към проблемите в Донбас, съветските сили са били изтласкани на 40 км. източно от Харков - вторият по величина град в Украйна - през последните 24-48 часа, споделя служителят.

Харков се намира само на 40 км. на Север от южната украинска граница, в близост до Донбас, само че към момента остава твърдо под украинския надзор макар 68-дневни тежки бомбардировки.

Служителят на Пентагона определя контраофанзивата на Украйна в Харков като " необикновено изпитание ", което лишава руските сили от опцията да се свържат с други елементи свои елементи в опит да обкръжат украинските войски в Донбас.

Междувременно Русия е атакувала с ракети Одеса -  младеж е погубен, а момиче е ранено при ракетна офанзива против южното украинско пристанище Одеса. Разрушена е къща, в която са отседнали петима души, оповестиха от градската администрация.

Планираното извеждане на още цивилни от обсадения цех за стомана Азов в югоизточното украинско пристанище Мариупол е било провалено. „ Днес съветските окупатори не ни дадоха късмет да измъкнем хората “, сподели губернаторът на Донецка област Павло Кириленко по украинската телевизия в понеделник вечерта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР