Пентагонът официално призна съществуването на програмата AATIP, чиято мисия е

...
Пентагонът официално призна съществуването на програмата AATIP, чиято мисия е
Коментари Харесай

Пентагонът публикува клипове на срещи с НЛО

Пентагонът публично призна съществуването на програмата AATIP, чиято задача е да събира и обработва данни, отнасящи се до контакти с неидентифицирани летящи обекти или НЛО. Представени са и няколко техни видеонаблюдения.

Признанието идва от представителя на Пентагона Том Кросън (Tom Crosson), представен от CNN.

Сред дилемите на Advanced Aviation Threat Identification Program (Програма за авангардна авиационна идентификация на заплахите) са събирането и обработката на проучвания на "анормални аерокосмически закани ". Под това означение американските военни схващат както пилотирани, по този начин и безпилотни летателни апарати на възможни съперници, както и хипотетични контакти с представители на извънземен разсъдък.

Според Times програмата започва през 2007 година и приключва през 2012 година Общо са изразходвани 22 млн. $, след което Пентагонът взема решение да пренасочи средствата към други значими планове. Но някои поддръжници на програмата настояват, че и откакто Пентагонът завършва финансирането, програмата продължава да съществува. През последните пет години, споделят те, длъжностни лица от програмата не престават да проверяват случаи.

Части от програмата остават секретни и до момента. Под натиска на общественици бяха оповестени две от трите видеонаблюдения на неидентифицирани летящи обекти.

Първият видеоклип е наименуван GIMBAL. Това е 34-секунден архивен запис на наблюденията на НЛО от кокпита на F/A-18 Super Hornet. Загадъчният обект е следен благодарение на инфрачервената система за челен преглед Raytheon AN / ASQ-228 ATFLIR. Въз основа на получените данни може да се допусна, че обектът е значително по-горещ от околния въздух. Той няма крила или други особености, присъщи за разследващите самолети. При това е кадърен на съвсем незабавно ускоряване до доста високи скорости. Трябва да се означи, че в елементарния оптичен набор обектът е забележим едва.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР