Пентагонът обяви в петък, че САЩ са започнали да обучават

...
Пентагонът обяви в петък, че САЩ са започнали да обучават
Коментари Харесай

Пентагонът призна, че САЩ обучават украински военни в Германия и в други европейски страни

Пентагонът разгласи в петък, че Съединени американски щати са почнали да образоват украинци по какъв начин да употребяват модерно военно съоръжение, което Вашингтон дава на Киев. „ Днес мога да оповестя, че Съединените щати образоват украинските въоръжени сили по основни системи в американски военни бази в Германия “, сподели представителят на Пентагона Джон Кърби.

Кърби добави, че Съединени американски щати образоват украински артилерийски сили по какъв начин да употребяват предоставените им гаубици и в други европейски страни отвън Украйна, само че не разкри къде се организира образованието.

Сегашното образование се организира в Германия и две други неназовани места в Европа. „ Става въпрос за три места отвън Украйна. Едното несъмнено е Германия, само че има и други места отвън Украйна, които нямаме право да разкрием къде се намират “, посочи Кърби. Той сподели още, че „ по-голямата част от образованието “ се прави от 160 военнослужещи от Националната армия на щата Флорида, които са били ситуирани в Украйна, само че са били изтеглени преди съветското навлизане. Освен артилерийска подготовка, украинците са обучавани по какъв начин да употребяват радарни системи и бронирана техника.

Обединеното кралство е единствената страна, за която се оповестява, че образова украински сили на украинска територия – ход, който рискува да предизвика Москва. Според вестник The Times, елементи на английската Специална въздушна работа (SAS) са в Киев, с цел да образоват украинците по какъв начин да употребяват противотанкови оръжия, предоставени им от Лондон.

Съобщението, че в Германия се образоват украински военни, бе излъчено откакто президентът Байдън изиска от Конгреса голям пакет от 33 милиарда $ помощ за Украйна, в това число 20,4 милиарда за военна помощ. Съединени американски щати и НАТО обявиха, че са подготвени да поддържат Украйна против Русия в дълготраен проект.

Превод: доктор Радко Ханджиев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР