Пентагонът обяви пакет от помощи за Украйна на стойност 2,1

...
Пентагонът обяви пакет от помощи за Украйна на стойност 2,1
Коментари Харесай

Пентагонът обяви пакет от 2 млрд. долара за противовъздушна отбрана на Украйна

Пентагонът разгласи пакет от помощи за Украйна на стойност 2,1 милиарда $, който съгласно него включва сериозни средства за противовъздушна защита и муниции, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10715
Пакетът включва системи за противовъздушна защита HAWK и ракети, 105- и 203-милиметрови артилерийски снаряди, безпилотни летателни апарати " Пума ", лазерно управляеми ракетни системи и помощ за образование и поддръжка, се споделя в изказване на американското министерство на защитата.

Това е един от най-големите пакети от средства, предоставяни от Съединени американски щати. Той беше разгласен в миг, когато има признаци, че Украйна стартира, или е на път да стартира, дълго чаканата контраатака, с цел да се опита да си върне териториите, завзети от Русия. 

За разлика от американското съоръжение, оръжия и муниции, които по-често се изпращат от складовете на Пентагона и се доставят бързо на Украйна, тези пари ще бъдат предоставени в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна и са предопределени да бъдат изразходвани през идващите месеци или даже години, с цел да се обезпечат бъдещите потребности на Украйна в региона на сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР