Пентагонът обяви, че вече 50 американски военнослужещи са били диагностицирани

...
Пентагонът обяви, че вече 50 американски военнослужещи са били диагностицирани
Коментари Харесай

Ракетните удари на Иран: Вече 50 войници на САЩ диагностицирани с мозъчни травми

Пентагонът разгласи, че към този момент 50 американски военнослужещи са били диагностицирани с контузии на мозъка след ракетните удари на Иран против военна база в Ирак по-рано този месец, 16 души повече, в сравнение с американските военни оповестиха по-рано, оповестяват американските медии.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други високопоставени публични лица в началото оповестиха, че при офанзивата на Иран на 8 януари не е погубен или ранен нито един американски военнослужещ.

" Към днешна дата 50 американски военнослужещи бяха диагностицирани " с мозъчни контузии, посочи представителят на Пентагона подполковник Томас Кембъл в изказване за пострадванията при нападението над военновъздушната база Айн ал Асад в Западен Ирак.

Симптомите на потърпевшите включват главоболие, замаяност, сензитивност към светлина и гадене.

Тридесет и един от 50-те потърпевши са били лекувани в Ирак и са се върнали на работа, в това число 15 от диагностицираните най-наскоро, посочи Кембъл.

Осемнадесет от потърпевшите са били изпратени в Германия за спомагателни прегледи и лекуване, а един е бил изпратен в Кувейт и по-късно се е върнал на работа.

" Това е положението все още и броят на потърпевшите може да се промени ", съобщи Кембъл.

В петък Пентагонът разгласи, че са потърпевши 34 души.

Миналата седмица Тръмп наподобява омаловажи пострадванията, отбелязвайки, че " чух, че имат главоболие и няколко други неща ".

Това провокира рецензии от американски военни ветерани. Уилям Шмиц, който е народен пълководец на организацията Ветерани от задграничните войни, съобщи, че групата " чака опрощение от президента към нашите военнослужещи мъже и дами за неговите подвеждащи мнения ".

Според Пентагона към 408 000 военнослужещи са били диагностицирани с контузии на мозъка от 2000 година насам.

Иран изстреля ракети по базата Айн ал Асад в символ на възмездие за убийството от страна на Съединени американски щати на ген. Касем Солеймани, върховен военачалник от Иранската революционна армия, при удар с безпилотен аероплан в региона на интернационалното летище в Багдад на 3 януари.

Ракетните офанзиви бяха връхната точка на насилието, почнало в края на декември, като и двете страни се въздържаха от по-нататъшна военна ескалация. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР