Пентагонът обмисля предложението на Boeing да достави на Украйна евтини,

...
Пентагонът обмисля предложението на Boeing да достави на Украйна евтини,
Коментари Харесай

САЩ обмислят изпращането на оръжие в Украйна с периметър на действие от 160 километра

Пентагонът обмисля предлагането на Boeing да достави на Украйна евтини, дребни и прецизни бомби, инсталирани върху несметно налични ракети, позволявайки на Киев да нанесе удар надалеч зад съветските линии, до момента в който Западът се бори да отговори на търсенето на повече оръжия.

Военните ресурси на Съединени американски щати и съдружниците понижават, а Украйна е изправена пред възходяща потребност от по-сложни оръжия, до момента в който войната продължава. Предложената система на Boeing, наречена Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), е един от към половин дузина проекти за произвеждане на нови муниции за Украйна и източноевропейските съдружници на Америка, споделиха източници от промишлеността.

Въпреки че Съединените щати отхвърлиха настояванията за ракета ATACMS с обсег от 185 благи (297 км), обсегът от 94 благи (150 км) на GLSDB ще разреши на Украйна да удари значими военни цели, които са били отвън обсега, и ще й помогне да продължи своите контраатаки, навлизайки в съветските тилови региони.

GLSDB може да бъде доставен още напролет на 2023 година, съгласно документ, прегледан от Reuters и трима души, осведомени с проекта. Той съчетава бомбата с дребен диаметър GBU-39 (SDB) с ракетния мотор M26, като и двата са постоянно срещани в инвентара на Съединени американски щати.

Дъг Буш, основният покупател на оръжия на американската войска, сподели пред кореспонденти в Пентагона предходната седмица, че армията също обмисля ускорение на производството на 155-милиметрови артилерийски снаряди, които сега се създават единствено в държавни уреди, като разреши на изпълнителите на защитата да ги създават.

Инвазията в Украйна увеличи търсенето на създадени в Америка оръжия и муниции, до момента в който съдружниците на Съединени американски щати в Източна Европа „ пускат доста поръчки “ за редица оръжия, до момента в който доставят на Украйна, добави Буш.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР