Пентагонът обмисля предложението на Boeing да достави на Украйна евтини

...
Пентагонът обмисля предложението на Boeing да достави на Украйна евтини
Коментари Харесай

Пентагонът готви въоръжаването на Украйна с високоточни снаряди с обсег до 150 км

Пентагонът обмисля предлагането на Boeing да достави на Украйна евтини " бомби с дребен диаметър с наземно базиране "  (GLSDB), които да могат да се инсталират на към този момент доставени ракети, което ще разреши на Киев да нанесе удари надалеч зад съветските линии на разстояние от 150 км. Ако бъде взето решение, снарядите могат да бъдат доставени още напролет на 2023 година,, базирайки се на три източника, осведомени с проекта.
 
Предложеното от Boeing оръжие е комбиниране сред бомбите с дребен диаметър GBU-39 и ракетни мотори М26, от които Съединени американски щати имат огромен ресурс. Една бомба GBU-39 коства към 40 000 $, тъй че производството на GLSDB няма да излезе скъпо. 
 
" Военните ресурси на Съединени американски щати и съдружниците понижават и Украйна е изправена пред възходяща потребност от по-добри оръжия, до момента в който войната продължава. Предложената система на Boeing, наречена Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), е един от към половин дузина проекти за пуснати в произвеждане новите муниции за Украйна и източноевропейските съдружници на Америка ", прибавят от изданието.
 
GLSDB се създава взаимно от Boeing и SAAB (разаботването й е почнало през 2019 година, бел. ред.). Системата се ръководи благодарение на GPS, може да преодолява електронни трудности, да се употребява при всевъзможни метеорологични условия и може да се употребява и против бронирана техника. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР