Пентагонът не успя правилно да проследи оръжия на стойност над

...
Пентагонът не успя правилно да проследи оръжия на стойност над
Коментари Харесай

Пентагонът не успя да проследи оръжията на Украйна на стойност над 1 милиард долара, казва пазач

Пентагонът не съумя вярно да наблюдава оръжия на стойност над 1 милиард $, предоставени от Съединени американски щати на Украйна, съгласно отчет на наблюдаващ, който може да подхрани опасенията дали оръжията са били пренасочени от Киев в миг, когато Конгресът преценя дали да изпрати още военна помощ.

Докладът от основния контрольор на Министерството на защитата не предлага оценка дали оръжията са били отклонени, само че откри, че Съединени американски щати не са следили по подобаващ метод минимум 1 милиарда $ от 1,7 милиарда $ в оръжия, изпратени в Украйна, откогато Русия стартира пълномащабното си навлизане в своя комшия преди съвсем две години.

Износът, обзет от отчета, включва ракети, изстрелвани от рамо, като Javelins и Stingers, дронове switchblade или „ камикадзе “ и очила за нощно виждане.

Оборудването, което беше предопределено за по този начин нареченото усъвършенствано наблюдаване на крайната приложимост, покрива единствено дребна част от над 44 милиарда $ смъртоносна помощ, предоставена от Съединени американски щати след нахлув...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР