Пентагонът не иска Румъния или Полша да свалят руски ракети

...
Пентагонът не иска Румъния или Полша да свалят руски ракети
Коментари Харесай

САЩ не искат Румъния да сваля ракети за Украйна: Ще ни въвлече във война

Пентагонът не желае Румъния или Полша да смъкват съветски ракети над Украйна, както упорства Володимир Зеленски, тъй като сходна интервенция може да се преглежда като директно присъединяване на НАТО във войната в Украйна. Това сподели на брифинг представителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Говорителят на Пентагона Сабрина Сингх беше запитана от кореспонденти по отношение на многократните апели на украинския президент Володимир Зеленски към НАТО да помогне за прихващане на ирански ракети и дронове, летящи над Украйна, тъкмо както прави Израел.

" Могат ли Съединените щати и съдружниците да оказват помощ на Украйна? Ако с Израел може, за какво не може с Украйна? ", попита публицист.

" Говорим за две доста разнообразни обстановки и две доста разнообразни бойни полета. Президентът подсигурява, че Съединените щати няма да изпратят войски в Украйна, само че ние поддържаме Украйна в битката за освобождение на нейната суверенна територия ", отговори Сабрина Сингх.

Когато публицистите настояха да изяснят дали свалянето на тези цели с ракети, изстреляни от полска или румънска територия, значи изпращане на бойци, говорителката на Пентагона продължи: " Ще ни въвлече във война, само че по друг метод. В момента считаме, че Украйна сполучливо се е защитила от съветски офанзиви ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР