Пентагонът е спрял приемането на нови самолети от модела Ф-35,

...
Пентагонът е спрял приемането на нови самолети от модела Ф-35,
Коментари Харесай

Пентагонът спира да приема нови самолети Ф-35 заради съмнение за китайски магнит

Пентагонът е спрял приемането на нови самолети от модела Ф-35, с цел да ревизира дали магнит, употребен в мотора на изтребителя, подхожда със законите за доставки на Съединените щати, които не разрешават потреблението на неразрешено китайско наличие, твърди източник, осведомен със случая, съобщи Ройтерс.

Според информацията, спирането е настъпило през последните няколко дни, с цел да се подсигурява, че сплавта, намираща се в маслената помпа на мотора, има подобаващото позволение от американските регулаторни органи, което подсигурява сходство със наличието с задграничен генезис.

Сплавта в магнита, обслужващ помпата на мотора, е с генезис от Китай, сподели осведоменото лице, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пентагонът и компанията " Хъниуел Интернешънъл " (Honeywell International Inc.), която създава помпата, не дадоха отговор на молба за коментар.

Маслената помпа не е част от каквито и да е било чувствителни системи, а в изтребителя има и други магнити с китайски генезис, които са получавали позволения за приложимост от предходни чиновници на Пентагона, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР