Пентагонът е подготвил оръжейни доставки за Украйна в размер на

...
Пентагонът е подготвил оръжейни доставки за Украйна в размер на
Коментари Харесай

Пентагонът е подготвил оръжейни доставки за Украйна в размер на 1 милиард долара

Пентагонът е подготвил оръжейни доставки за Украйна в размер на 1 милиард $, оповестява Асошиейтед прес.

Доставките ще станат вероятни незабавно щом Сенатът утвърди законопроекта в помощ на Киев, гласуван в събота от Камарата на представителите, и откакто президентът Джо Байдън го подпише. В текста са планувани общо 61 милиарда $ финансова и оръжейна помощ за украинците, добавя БНР.

По-рано довечера сенаторите придвижиха законопроекта към дефинитивно гласоподаване с 80 гласа " за " против единствено 19 " срещу ". Лидерът на болшинството Чък Шумър съобщи, че това е победа за последователите на демокрацията в битката за и срещу помощта за Украйна, траяла 6 месеца:

" На приятелите ни в Украйна, на съдружниците ни в НАТО и Израел, на цивилните по целия свят, които се нуждаят от помощ, споделяме: " Помощта идва ". А на целия свят: " Не се съмнявайте, Америка ще извърши обещанието си да бъде водач на международната сцена и ще удържи фронта против автократични бандити като Владимир Путин ". Преди няколко месеца Путин се обзаложи, че рано или късно американската помощ за Украйна ще спре. Днес му споделяме, че залагането против Америка е постоянно, постоянно голяма неточност ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР