Пентагонът е издал заповед да започне смяната на имената и

...
Пентагонът е издал заповед да започне смяната на имената и
Коментари Харесай

Пентагонът сменя имената на всички военни бази и имоти, които напомнят за Конфедерацията

Пентагонът е издал заповед да стартира промяната на имената и атрибутите, свързани с Конфедерацията, в сходство с миналогодишните рекомендации на Комисията по наименованията към Конгреса, написа The Hill.
Още по темата
Заместник-министърът на защитата по въпросите на придобиването и поддържането Уилям Лаплант подреди на всички организации на Министерството на защитата на Съединени американски щати да " стартират цялостно осъществяване " на рекомендациите на Комисията по наименованията, три месеца откакто министърът на защитата Лойд Остин даде зелена светлина на напъните през октомври.

Сега следва преименуването или премахването на повече от 1100 имена на улици, образователни заведения и здания, знаци, монументи и атрибути в Съединени американски щати и в чужбина, които почитат или припомнят за Конфедеративните американски щати. Тези детайли бяха предложени за смяна в окончателния отчет на Комисията по наименованията, оповестен през септември.

Пентагонът има период до 1 януари 2024 година, с цел да извърши задачата си, в основата на която е усилието да се трансформират имената на девет армейски бази, които понастоящем са посочени в чест на генерали от Конфедерацията и за които по-рано това лято комисията предложи различни наименования.

Става дума за следните бази: Форт Браг, Северна Каролина, най-голямата военна база в САЩ; Форт Бенинг, Джорджия; Форт Лий, Вирджиния; Форт Пикет, Вирджиния; Форт А.П. Хил, Вирджиния; Форт Гордън, Джорджия.; Форт Худ, Тексас; Форт Полк, Луизиана, и Форт Рукър, Алабама. Всички те ще бъдат преименувани на имена, свързани с близо 250-годишната история на армията, като се изключи Форт Браг, който ще бъде преименуван на Форт Либърти.

След като беше упълномощена от Конгреса през 2021 година, Комисията по наименованията прекара 18 месеца в осъществяване на " обширни съвещания " с специалисти, историци, общности и членове на службите, с цел да разпознава и предложи различни наименования за обвързваните с Конфедерацията детайли и имена. Тя пресметна, че с цел да извърши тази задача, Министерството на защитата на Съединени американски щати ще би трябвало да похарчи към 62,5 млн. $.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР