Пентагонът е готов да прехвърли в Украйна ракети ATACMS с

...
Пентагонът е готов да прехвърли в Украйна ракети ATACMS с
Коментари Харесай

WSJ: Пентагонът готов да даде ракети ATACMS с голям обсег на Украйна

Пентагонът е подготвен да трансферира в Украйна ракети ATACMS с огромен обхват - над 180 благи или почти 290 км. Това се показва в материал на The Wall Street Journal.
 
По-рано представители на Пентагона настояха, че въоръжените сили на Съединени американски щати би трябвало да запазят всичките си ракети ATACMS с огромен обхват за личните си военни потребности.
 
Сега обаче Министерството на защитата на Съединени американски щати е отворено за прекачване на ATACMS с по-голям обхват, защото американските военни към този момент могат да употребяват ракетите от последващо потомство Precision Strike Missile Miss, настояват американски чиновници.
 
В същото време няма информация дали президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще утвърди прехвърлянето на далекобойни ATACMS на Украйна.
 
Във вторник Съединени американски щати оповестиха прехвърлянето на пакет от $300 млн. за подкрепяне на Украйна - първият през 2024 година - на фона на блокирането на в допълнение финансиране в Конгреса на Съединени американски щати от републиканците.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР