Пенсионни фондове на учители, шофьори и служители на метрото от

...
Пенсионни фондове на учители, шофьори и служители на метрото от
Коментари Харесай

Американски пенсионни фондове съдят Allianz

Пенсионни фондове на учители, водачи и чиновници на метрото от Съединени американски щати заведоха дело против немския Allianz, един от най-хубавите мениджъри на активи в света, за това, че не е съумял да отбрани своите вложения по време на срутва на пазара поради новия ковид.

Паниката на пазара, довела до милиарди загуби по-рано тази година, повлия на доста вложители, само че нито една друга компания от промишлеността не се сблъсква с толкоз доста обвинявания поради пандемията в Щатите, написа „ Ройтерс “.

През март Allianz бе принудена да закрие два частни хедж фонда след съществени загуби, което провокира вълна от правосъдни разногласия.

Според управляващите в Ню Йорк вложителите са изгубили общо към 4 милиарда $, а следствията доведоха и до въпроси от страна на Американската комисия по скъпи бумаги и тържища. „ Макар загубите да са разочароващи, изказванията на ищците са правно и в действителност опорочени и ще се пазиме мощно “, съобщи представител на застрахователния тръст.

Един от последните искове против Allianz и подразделението му за ръководство на активи Allianz Global Investors е от пенсионния фонд на оператора на транспортната система в Ню Йорк, Metropolitan Transportation Authority, който има 70 хиляди служителя и е направил първична инвестиция от 200 млн. $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР