Пенсионната система на публичните служители в Калифорния (CALPERS) е регистрирала

...
Пенсионната система на публичните служители в Калифорния (CALPERS) е регистрирала
Коментари Харесай

Цената на пандемията: Пенсионният фонд на публичните служители в Калифорния е изгорил $70 милиарда за месец

Пенсионната система на обществените чиновници в Калифорния (CALPERS) е записала намаление на салдото си от 69 милиарда $ единствено за месец, съобщи Zero Hedge. Според медията, към края на февруари той е достигнал рекордната стойност от 404 милиарда $, която през днешния ден се е свила до 335 милиарда

Специалистите предвиждат, че същото се е случило и с пенсионното обезпечаване на преподавателите в държавни учебни заведения, която към края на февруари е разполагала с запаси на стойност съвсем 250 милиарда $. " Ако те са се намалили със същия ритъм, с който и тези в CALPERS, през днешния ден в нея има към 200 милиарда $ ", показват те.

Резултатът от скоростното увеличение на разноските на тези системи ще окаже директен резултат върху жителите на щата, защото от тях ще би трябвало да бъдат събрани по-големи суми, с които да се компенсират спадовете на запаси. " Това, от своя страна, ще окаже напън върху щатските и локалните управляващи да усилят още повече така и така астрономическите налози. "

В в този момент съществуващата система, чиновниците, постъпили на работа през последните седем години, отделят доста по-висока част от заплатите си за обслужването на пенсионните структури спрямо наетите преди този момент. Същевременно CALPERS би трябвало да генерира рентабилност от над 7,2% годишно (постигнатата за 2019 година е 6,7%), с цел да не се постанова разноските ѝ да бъдат покривани с увеличение на налозите.

Но върху нея през тази година ще има значителен напън, защото тържищата към този момент се сринаха с над една трета от пиковите си стойности, реализирани при започване на 2020 година /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР