Пенсионната реформа е необходима и ще влезе в сила до

...
Пенсионната реформа е необходима и ще влезе в сила до
Коментари Харесай

Макрон: Пенсионната реформа ще влезе в сила до края на годината

Пенсионната промяна е нужна и ще влезе в действие до края на годината. Това съобщи в телевизионно изявление президентът на Франция Еманюел Макрон. Той уточни, че е подготвен да понесе отрицателните реакции на жителите по отношение на измененията.

По думите му " рисковото принуждение " е недопустимо, само че той почита правото на мирни демонстрации. Междувременно безредиците по улиците и стачките не престават. Проучвания демонстрират, че огромно болшинство от французите са срещу пенсионното законодателство, както и решението на държавното управление да прокара законопроекта през Народното събрание предходната седмица без гласоподаване.

" Докато приказваме сега, нали не мислите че се любувам на тази промяна? Не, не ме радва. А дали не можех да направя както другите президенти преди мен и да замета казуса под килима? Сигурно можех. Ако има едно нещо, за което скърбя е, че не успяхме задоволително добре да осведомяваме за рестриктивните мерки, които постановат да се направи промяната. Така - няма 100 метода да решим казуса. И колкото по-дълго чакаме, толкоз по-лошо ще става ситуацията ", съобщи Макрон.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР