Пенсионираният полковник от турската армия и настоящ адвокат Мустафа Гьокташ

...
Пенсионираният полковник от турската армия и настоящ адвокат Мустафа Гьокташ
Коментари Харесай

Арестуван турски полковник в Хасково: Снабдител на терористи...

Пенсионираният полковник от турската войска и сегашен юрист Мустафа Гьокташ съобщи през днешния ден пред Окръжния съд в Хасково, че е натопен в убийството на интелектуалеца и публицист доцент Неджип Хаблемитоглу. Заради приключването на мярката му за неотклонение „ краткотрайно задържане “ за период от 40 дни през днешния ден Темида му наложи нова и отхвърли да го пусне от ареста под гаранция. В 7-дневен период ще бъде плануван правосъден състав, който ще прегледа всъщност настояването на Турция за екстрадиция на 63-годишния мъж. 

Както към този момент писахме, полковникът е разгласен за интернационално търсене с червен бюлетин на Интерпол след заповед за арест, издадена от Криминален съд – Анкара. Освен обвиняването за ликвидиране, против Гьокташ е повдигнато такова и за присъединяване в група, възнамерявала закононарушения.

„ Награждаван съм с 3 медала. Срещу мен няма никакви доказателства, с изключение на показанията на едно лице. Този човек се споделя Гьокхан Нури Бозкурт. Той е изменник на личната си страна. Изгонен е от армията, тъй като бе хванат да доставя камион с муниции на терористичната организация ИШИД, която единствено в Турция е умъртвила 150 индивида и още доста повече по света. Кълна се, че нямам нищо общо с убийството, не познавам жертвата, и когато то бе осъществено, бях на 560 км от мястото “, съобщи в правосъдната зала Мустафа Гьокташ.

Той изясни, че не членува в Гюленистка. „ Хора на Фетхуллах Гюлен ме пратиха с подправено доказателство в пандиза за пет години и половина. Когато неговите съдии бяха отстранени, бях оневинен и освободен. Е, по какъв начин тогава хем съм членувал в негова група, хем лежах толкоз време в зандана “, сподели още полковникът. Той съобщи, че желае да стане български жител. Подал е две молби до ДАБ и президентството за протекция и леговище, които сега не се преглеждат поради ареста му.

Съдът реши, че 63-годишният турски жител би трябвало да остане арестуван под стража до разглеждането всъщност на настояването за екстрадицията. Определението може да бъде обжалвано пред апелативните магистрати в Пловдив в 3-дневен период. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР