Пенсионирани учители и студенти влязоха днес в класните стаи в

...
Пенсионирани учители и студенти влязоха днес в класните стаи в
Коментари Харесай

Пенсионери и студенти замениха болни учители в Бургас

Пенсионирани учители и студенти влязоха през днешния ден в класните стаи в Бургас. Причината е огромният брой заболели от Ковид учители в региона. Бургаска област е с най-вече заболели преподаватели - 84. Затова и в класните стаи през днешния ден се върнаха единствено най-малките. Големите възпитаници ще учат от къщи.

От Районния инспекторат по обучение обявиха за БГНЕС, че с помощта на банката от аварийни фрагменти няма учебно заведение, в което да се е провалил образователният развой поради липса на преподаватели.

Едно от учебните заведения в Бургас, което разчита на пенсионери и студенти, е Начално базово учебно заведение " Михаил Лъкатник “.

" Много е тежко в тази обстановка! За предходния месец имаме 43 болнични листа, над 30 индивида отсъстваха. Сега след ваканцията е малко по-добре, само че сега отсъстват 16 индивида ", сподели шефът на учебното заведение Снежка Височкова.

Освен с пенсионирани учители и студенти в учебното заведение се оправят, като се постанова в час да влизат и шефът и заместниците му, а преподавателите от първа промяна преподават и следобяд. Ваксинираните учители в учебното заведение са едвам 30- 35%.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР