Пенсионирани учители и студенти влязоха днес в класните стаи в

...
Пенсионирани учители и студенти влязоха днес в класните стаи в
Коментари Харесай

Заради бума на COVID-19: Пенсионери и студенти заменят болни учители в Бургас

Пенсионирани учители и студенти влязоха през днешния ден в класните стаи в Бургас . Причината е огромният брой заболели от COVID-19 учители в региона, съобщи БГНЕС. Бургаска област е с най-вече заболели преподаватели - 8 4. Затова и в класните стаи  се върнаха единствено най-малките . Големите възпитаници ще учат от у дома.

От Районния инспекторат по обучение обявиха, че с помощта на банката от аварийни фрагменти няма учебно заведение, в което да се е провалил образователният развой поради липса на преподаватели.

Едно от учебните заведения в Бургас, което разчита на пенсионери и студенти, е Начално базово учебно заведение „ Михаил Лъкатник “.

„ Много е тежко в тази обстановка! За предходния месец имаме 43 болнични листа, над 30 индивида отсъстваха. Сега след ваканцията е малко по-добре, само че сега отсъстват 16 индивида ”, сподели шефът на учебното заведение Снежка Височкова.

Освен с пенсионирани учители и студенти в учебното заведение се оправят, като се постанова в час да влизат и шефа и заместниците му, а преподавателите от първа промяна преподават и следобяд. Ваксинираните учители в учебното заведение са едвам 30- 35%.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР