Как да защитите пенсионирането си със златен IRA

...
Пенсионирането трябва да е време да се отпуснете и да
Коментари Харесай

Пенсионирането трябва да е време да се отпуснете и да се насладите на плодовете на труда си. За съжаление, животът може да бъде непредсказуем. Инфлацията, икономическите спадове и пазарните сривове могат да повлияят на вашите пенсионни спестявания, без значение колко добре планирате. Ето защо е изключително важно да имате надежден източник на пенсионен доход, който може да издържи изпитанието на времето.

Един интелигентен начин за постигане на тази цел е инвестирането в златен IRA. Златото има дълга история като надеждна инвестиция и това едва ли ще се промени скоро. Считан е за ценен актив от векове, независимо от това какво се случва в националната или глобалната икономика. В резултат на това той може да осигури стабилна, надеждна възвръщаемост със значително по-малък риск в сравнение с други активи.

Ако търсите начин да подкрепите пенсионните си спестявания, IRA в злато може да бъде чудесно решение.

Научете повече за златните IRA с този безплатен информационен комплект.

Как да защитите пенсионирането си със златна IRA

Ето как можете да се възползвате от добавянето на златна IRA към вашия пенсионен план.

Диверсифицирайте портфолиото си

Диверсификацията е ключов принцип на инвестиране. За да минимизирате риска и да увеличите максимално възвръщаемостта, от съществено значение е да включите комбинация от активи във вашето портфолио с различна степен на волатилност и потенциал за растеж.

Традиционните IRAs са силно инвестирани в акции, облигации и взаимни фондове. Тези активи са силно податливи на пазарни колебания, икономически рецесии и други външни фактори. Златото, от друга страна, има тенденция да запазва стойността си през периоди на икономически сътресения, предпазвайки вашите пенсионни спестявания от загуби от други активи.

Намалете данъчното си бреме

Златните IRA също предлагат данъчни облекчения, които не са налични при други инвестиции в злато. В зависимост от избрания от вас тип златен IRA, средствата ви ще бъдат обложени с данък или когато ги внасяте, или когато ги теглите.

Като изберете правилния златен IRA, можете да облагате парите си, когато приходите ви се бъде по-ниска, което ви позволява да спестите значително и да запазите повече от парите си за използване при пенсиониране.

Хеджиране срещу инфлацията

Друго значително предимство на инвестирането в злато е способността му да предпазва от инфлация . Инфлацията намалява покупателната способност на долара с течение на времето. Когато настъпи инфлация, разходите за живот се повишават и стойността на вашите пенсионни спестявания намалява.

Златото се смята широко за защита срещу инфлацията. Стойността му има тенденция да се увеличава с падането на стойността на долара. Като инвестирате в златен IRA, вие можете да запазите богатството си и да изградите надежден източник на пенсионен доход, който е в крак с инфлацията.

Време икономически бури

Златото е ценен актив за векове. Неговата осезаемост и употреба в редица продукти означават, че винаги е търсен. И когато икономическите сътресения разклатят вярата на инвеститорите в други активи, това търсене се увеличава, повишавайки цените на златото още повече, докато други активи страдат.

Това превръща златото в сигурна инвестиция, която може да помогне на вашите пенсионни спестявания да преживеят периодите на икономическата несигурност.

Изводът

Защитата на вашето пенсиониране е важна част от финансовото планиране. Инвестирането в златен IRA може да ви помогне да направите това, като диверсифицирате портфолиото си, хеджирате срещу инфлацията, намалите данъчната си тежест и улесните оцеляването на възходите и паденията на икономиката.

Имайки предвид това, винаги трябва да направете проучване и се консултирайте с финансов съветник, за да изработите идеалната стратегия за пенсиониране за вашите нужди.

„Въпреки че златната IRA предлага предимства, тя не трябва да бъде единственият фокус на вашия план за пенсионни спестявания,“ казва Дерек Мизер, инвестиционен съветник и главен изпълнителен директор на Miser Wealth Partners. „Златен IRA трябва да бъде включен в пенсионно портфолио, което включва акции, облигации, недвижими имоти и т.н. Добавянето на златен IRA трябва да зависи от целите, толерантността и стратегията на инвеститора. Трябва да говорите с вашия финансов съветник, преди да добавите златен IRA в вашия пенсионен план, за да сте сигурни, че има смисъл."

Можете да започнете, като поискате безплатен комплект за инвестиране в злато тук.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР