Пенсионирана съдия в Русия, която е участвала в значими политически

...
Пенсионирана съдия в Русия, която е участвала в значими политически
Коментари Харесай

Съдийка по знакови дела в Русия почина, след като падна от прозореца на жилището си

Пенсионирана арбитър в Русия, която е взела участие в значими политически каузи, е умряла, откакто е паднала от прозорец на жилищен блок.
50-годишната Наталия Ларина е била открита мъртва пред жилищния си блок в югоизточната част на Москва в 8 ч. сутринта в сряда, оповестяват съветските медии, които показват като причина хипотетично самоубийство и споделят, че тя е оставила записка.
От началото на пълномащабното навлизане на Владимир Путин в Украйна се случиха голям брой мистериозни смъртни случаи на високопоставени съветски чиновници, магнати, петролни мениджъри и предприемачи, като редица от тях откриха гибелта си, падайки от прозорци, напомня Newsweek.
Няма доказателства, че гибелта на Ларина е обвързвана с войната или с предходната ѝ работа.
От Newsweek прецизират, че са потърсили съветското вътрешно министерство за коментар.
Каналът Baza Telegram заяви, че в средата на май Ларина е станала жертва на телефонна машинация. Някой, представящ се за неин някогашен началник, се свързал с нея и споделил, че се вършат опити да бъдат откраднати пари от сметката ѝ, които да бъдат изпратени в Украйна за финансиране на въоръжените ѝ сили. Според База ѝ е било казано, че с нея ще се свържат съветските специфични служби и Централната банка на Русия.
Тя е уверена да преведе един милион рубли (11 200 долара) в „ сигурна сметка " и да вземе назаем от банката още един милион рубли, които да бъдат преведени. Тя уведомила полицията, когато схванала, че е била излъгана, споделя Baza Telegram.
„ Жената беше доста обезпокоена от случилото се. В резултат на всичко това се е стигнало до покруса ", споделя изданието, което оповестява, че тя има щерка, която е малолетна.
Ларина се е пенсионирала преди шест месеца, откакто е работила в Таганския съд в Москва повече от 15 години, оповестява съветската държавна осведомителна организация ТАСС. тя е известна с ролята си в резонансни каузи, в това число едно от тях през 2006 година, което лимитира активността на Национал-болшевишката партия в по този начин нареченото „ Таганско дело ", оповестява ТАСС.
Тя е била и арбитър по делото на пърформъра и опозиционен деятел Пьотр Павленски, който през 2015 година подпали входа на централата на основната разследваща организация на Русия, за което беше наказан за вандализъм и санкциониран с 500 000 рубли (5600 долара).
През 2011 година тя е арбитър по делото на чиновник на съветското Министерство на превоза, който е наказан за обезчестяване на щерка си, а през 2019 година осъжда Мурат Сабанов, направил серия токсини в центъра на Москва, написа vesti..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР