Пенсионерският обяд“ у нас вече чукна двадесетолевка и върви нагоре

...
Пенсионерският обяд“ у нас вече чукна двадесетолевка и върви нагоре
Коментари Харесай

Шокиращи цени в Бургаско – буркан лютеница за 8 лева?!

„ Пенсионерският обяд “ у нас към този момент чукна двадесетолевка и върви нагоре

Цените в бургаските супермаркети не престават да порастват стремглаво. Проверка на Флагман откри, че откакто краставиците скочиха до 7 лева на кг , а яйцата до 70 стотинки на численост , през днешния ден половин кг лютеница в буркан се продава за суми от по 8 лв. – стойности, при които несъмнено и този обичайната за България субстанция излиза от листата на евтините.

Така за типичен „ пенсионерски обяд “ – термин, който бе известен преди години поради ниските пенсии и невъзможността на възрастните да си купуват естествена храна – към този момент се заплаща сред 10 и 20 лв., според от това какъв брой човек желае да си „ угоди “.

Хляб, лютеница, кисело мляко, яйца – класическата диета на бедния български пенсионер – към този момент въобще не е еветина. При 8 лв. за буркан лютеница, 7 лева за 10 броя яйца, 2 лв. на кутийка кисело мляко и самун от 2 лв. – обядът за хората в пенсионна възраст към този момент излиза солено. Със сумата от 20 лева до неотдавна човек можеше да похапне добре в един от среднокласните заведения за хранене в Бургас и страната.

Най-обикновения кашкавал също чукна рекордни стойности, като някои от най-известните марки на пазара сега пакетите от по 400 грама се продават за главозамайващи суми от 15-18 лева, а цените на кг съзнателно са написани с по-дребен шрифт, с цел да не става толкоз крещящо ясно на крайния клиент, че купува кашкавал за 40 или даже 48 лева./кг.

Спекула или не – освен цените на питателните артикули в огромните хипермаркети са обект на повишаване. Течният сапун да вземем за пример е скочил с съвсем 50% и сега бутилката се продава за 3.80 лева Същото е и с елементарните сапуни за ръце . Само допреди няколко месеца тяхната цена на численост беше към 70-80 стотинки. Днес в огромните магазини можем да ги намерим за... 2.60-3.00 лева . Ръстът е с повече от 350%.

И до момента в който тук наподобява няма спирка за търговците, в прилежаща Гърция към този момент започнаха санкции за безпричинно високите цени на избрани артикули в магазините за хранене. Единият от обектите е „ изгорен “ с близо 320 хиляди евро, само че все пак стоките не престават да нарастват по няколко пъти в седмица.

Разгледайте повече в нашата изложба:
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР