Пенсионерката от Phoenix Saundra Cole“ следи новините за преговорите за

...
Пенсионерката от Phoenix Saundra Cole“ следи новините за преговорите за
Коментари Харесай

За всеки случай: Тревожни пенсионери и групи за социални услуги са сред онези, които правят планове за извънредни ситуации

Пенсионерката от „ Phoenix Saundra Cole “ следи новините за договарянията за ограничение на дълга във Вашингтон с смут – и лимитира потреблението на климатика си, с цел да спести пари единствено при положение, че месечната ѝ сметка за обществено обезпечаване се забави заради несъблюдение, предава „ Асошиейтед прес “.

За нея климатикът не е малко нещо в град, където междинната дневна температура доближава близо 35 градуса по Целзий през май. Ако държавното управление не може да извърши отговорностите си, споделя тя, „ ще бъда опустошена “ . Коул разяснява:

„ Това, за което се безпокоя, са питателните банки и електричеството тук, тъй като знаете, имахме смъртни случаи с възрастни хора заради жегата . “

Политиците във Вашингтон може да оферират гаранции , че държавното управление ще измисли метод да предотврати банкрута , само че в цялата страна икономическото безпокойствие нараства и някои хора към този момент поправят по кое време какво да вършат денем.

Правителствени бенефициенти, групи за обществени услуги, които получават държавни и федерални дотации, и милиони други в цялата страна обмислят опцията за солидни и незабавни съкращения, в случай че Съединени американски щати не изпълнят финансовите си отговорности.

Министърът на финансите Джанет Йелън предизвести предходната седмица, че неизпълнението ще унищожи работни места и бизнеси и ще остави милиони фамилии, които разчитат на заплащания от федералното държавно управление, „ евентуално да останат без възнаграждение “ , а измежду тях са и бенефициенти на обществено обезпечаване, ветерани и военни фамилии. Тя акцентира:

„ Неизпълнението на отговорностите може да аргументи необятно публикувано страдалчество, защото американците губят прихода, от който се нуждаят, с цел да преживеят . “

Броят на евентуално засегнатите хора е голям. Според Бюрото за броене на популацията през 2020 година почти 35% от семействата в Съединени американски щати са включвали някой, получаващ социалноосигурителни компенсации, 36% са получавали компенсации Medicaid и повече от 13% от общото население е получавало купони за храна.

Неотдавнашно изследване на Центъра за проучване на публичните въпроси на Асошиейтед прес-NORC откри, че 66% от американците споделят, че са доста или извънредно загрижени за въздействието върху стопанската система на Съединени американски щати , в случай че лимитът на дълга не бъде нараснал и държавното управление не извърши отговорностите си, макар че единствено 21 % признаха, че наблюдават от близко дебата.

63-годишният Робърт Голт, който зависи от 1900 $ месечно обществено обезпечаване за неработоспособност, е на мнение, че икономическото несъблюдение на отговорностите би направило живота му толкоз действителен, извънредно сложен. Бившият дълготраен служащ във фабрика показа, че страда от хронична болежка в гърба, породена от дегенериращи дискове в гръбначния му дирек. Голт, който живее в Брадфорд, Пенсилвания, покрай границата на този щат с Ню Йорк, призна, че мисли доста за дебата – и безизходицата – във Вашингтон . Той не е направил фрапантни промени в метода си на живот, само че посочи:

„ Аз съм по-съвестен за всичко и мисля за всичко, което върша в този момент. “

Преговорите сред президента и водачите на Конгреса са сведени до пределна точка на шупване, защото те се пробват да излязат от задънената улица. Законодателите от Републиканската партия упорстват за редуциране на разноските в подмяна на единодушие за увеличение на пълномощията на държавното управление за взимане на заеми, а президентът Джо Байдън искаше „ чисто “ нарастване на тавана на дълга без условия. Без договорка Съединени американски щати може да изпаднат в несъстоятелност незабавно след 1 юни, съгласно думите на Йелън.

Говорителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, Калифорния, беше запитан в понеделник дали хората би трябвало да стартират да се приготвят за банкрут, а той настоя „ не, не, не, не “ .

Но хората с закрепени приходи и организациите, които обслужват бедните – към този момент усещайки последствията от пандемията и справящи се с инфлацията – се приготвят за евентуален банкрут на дълга, който би нанесъл голям удар на техните финанси.

Клеър Хигинс, изпълнителен шеф на Community Action Pioneer Valley в Масачузетс, акцентира, че търсенето в питателните банки на организацията е повишено внезапно от началото на пандемията и още веднъж пораства.

С допустимо несъблюдение на дълга, сподели тя, тя вижда повече търсене на храна от трите килера, които организацията ръководи или поддържа финансово. Тя посочи:

„ Да, търсенето се е повишило, само че към този момент е било нагоре . “

За преднината на организацията и стратегиите за ранно образования тя сподели:

„ Вече изоставаме от осемте пункта в това, което можем да платим на учителите . Освен това инфлацията, която се случи в стопанската система, към този момент понижи способността ни да разтягаме $. “

Хигинс показа, че макар че се надява, че Байдън и Маккарти могат да реализират компромис , тя е загрижена, че договорката ще включва желани от републиканците бюджетни съкращения , които биха засегнали организациите, които тя ръководи. И в случай че се случи несъблюдение, Хигинс акцентира:

„ Надявам се да е за къс интервал от време. “

Уилям Хауел, професор по политология в Училището по обществена политика Харис към университета в Чикаго, сподели, че визията за по-възрастните хора и получателите на държавни помощи, които се приготвят за разстройства всякога, когато настъпи бюджетен сезон, е симптоматична за „ неработеща “ народна власт .

„ Това не е методът, по който една здрава народна власт се оправя със своя бизнес “ , сподели той, добавяйки, че следствията от държането на ръба на ръба ще повлияят на способността на държавното управление да действа и възнамерява през идващите години. Той твърди:

„ В тази епоха на хипер-поляризация методът, по който постигате компромис, е да стигнете до ръба на икономическата злополука и опасността от несъблюдение – от другата страна имаме президент, който съвсем заплашва да се позове на 14-та корекция, с цел да отстрани тавана на дълга . Това са нещата на партизанската политика. “

58-годишната Адриен Клифърд схваща от салда , тъй като е професор по счетоводство в щата Ню Йорк. Жителката на Делхи увери, че е задоволително загрижена за вероятни разстройства в банковата система при положение на несъблюдение, че е изтеглила пари от банката „ единствено с цел да ме обвърже “. Клифърд разяснява:

„ Бях най-вече угрижен а за рухването на банковата система и неналичието на FDIC . “

Тя имаше поради Федералната корпорация за гарантиране на депозитите , самостоятелната федерална организация, която съществува, с цел да поддържа стабилността и публичното доверие във финансовата система на Съединени американски щати .

В Kids’ Stop Learning Center в Рим, Джорджия, Ланс Елам, притежател на фамилния бизнес, който работи от 1984 година, споделя, че не се тормози, че фактически ще настъпи несъблюдение. Но той към момента е направил изчислението какъв брой дълго биха могли да продължат интервенциите без дотациите, които организацията получава за своите три местоположения в Рим и Картърсвил, Джорджия.

„ Имаме задоволително ликвидни средства, с цел да продължим шест до осем месеца “ , описа той, добавяйки, че държавните и федералните средства са помогнали на Kids’ Stop Learning Center да остане в бизнеса по време на пандемията .

„ Имаме толкоз доста деца в нашия лист с чакащи “ , посочи той, тъй че центърът евентуално ще стартира да отпуска деца, които не могат да заплащат без дотации, и ще даде приоритет на фамилии, които могат да заплащат от джоба си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР