Пенсионерка, станала жертва на телефонни измамници, е била установена при

...
Пенсионерка, станала жертва на телефонни измамници, е била установена при
Коментари Харесай

Пенсионерка от Каварна, станала жертва на „ало“ измамници, е била установена при проверка на такси

Пенсионерка , станала жертва на телефонни измамници , е била открита при рутинна инспекция на таксиметров автомобил . Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Добрич.

Около 18:15 часа на 11 март на чиновници на ГКПП-Дуранкулак са спрели таксиметров автомобил с возеща се жена на 82 години от Каварна . По време на инспекцията е било открито, че пенсионерката е била излъгана към 13:00 часа същият ден. Потърпевшата е обяснила, че е получила позвъняване на домашният си телефонен номер от мъж , представящ се за чиновници на Министерство на вътрешните работи. Мнимият служител на реда я е заблудил като е изискал съдействието й за залавяне на причинители на телефонни измами, като за задачата тя трябвало да вземе всички налични пари и да ги съобщи.

Жената е била изпратена с таксиметров автомобил от Каварна до Добрич, след което с различен е трябвало да стигне до обитаеми място на територията на Румъния, където да предадена наличните 3560 лв. . Работата по случая продължава.

От ОДМВР-Добрич молят жителите да извърнат внимание на възрастните си родители да не дават пари и полезности след позвъняване от непознати, без значение за кого се показват.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР