Пенсионерите в столицата предимно се отопляват на парно, но пестят

...
Пенсионерите в столицата предимно се отопляват на парно, но пестят
Коментари Харесай

Пенсионери: Пестим от отопление, пенсията не стига

Пенсионерите в столицата най-вече се отопляват на парно, само че пестят от отопление, тъй като пенсията не им стига.


Агенция БГНЕС попита няколко души, пазаруващи на Женския пазар в столицата по какъв начин се отопляват – на парно или на ток, пестят ли от отопление и стига ли им пенсията, с цел да покриват потребностите си.

Ето какво дадоха отговор хората.


„ На парно се отоплявам. Не знам какъв брой спестявам, най-после на годината ще разберем ", сподели Огнян Стоянов, който е работещ пенсионер, защото единствено с пенсия няма по какъв начин да се оправи.

Той показа, че пенсията му е 1000 лв.. „ Ако ме питате мен, то би трябвало да е някъде към 2000 лв. пенсията, с цел да можеш да си плащаш сметките и към този момент медикаменти, извършване на покупки и така нататък ", съобщи Стоянов.


На въпроса по какъв начин се отоплява, Нина Заркова, която е писателка, отговори: „ Когато както се случи. Радвам се на хубавото време. Нямам парно, има газ скъпа, има ток безценен, има и дърва, камина, тъй че каквото се случи. "


Тя е безапелационна, че не може да не се пести от отопление. „ Всичко се пести. Човек би трябвало да има уравновесен бюджет ", добави дамата, като посочи, че води живот на средностатистически българин, който се занимава с изкуство.

Според Заркова българският жител се нуждае от доста положителни доходи, нуждае се от положително образование, с цел да харчи рационално парите си и да обезпечи положително бъдеще и прелестно обучение на децата си.

Катя се отоплява на парно, само че отчасти. „ В една стая единствено. Другите съм ги затапила радиатори, и то от дълго време ", посочи тя.

Пенсията не ѝ стига. „ Имам 46 години и 7 месеца стаж, пенсионирала съм се като заместник-директор и получавам 720 лв. ", показа дамата и добави, че се е пенсионирала през 2004 година.

Надка Веселинова също се отоплява на парно и показа, че пести от отопление. Тя изясни, че пенсията ѝ, дружно с тази на мъжа ѝ, им стига. Жената е безапелационна, че пенсията на един човек, с цел да може да живее добре, би трябвало да бъде над 1000 лв.. „ Тези 600 лв., които взимам, са до средата ", сподели още Веселинова./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР