Пенсионерите ще получават по 50 лв. допълнително към пенсиите си

...
Пенсионерите ще получават по 50 лв. допълнително към пенсиите си
Коментари Харесай

Управляващите ще дават по 50 лв. месечно на пенсионерите до края на мандата

Пенсионерите ще получават по 50 лева в допълнение към пенсиите си всеки месец до края на мандата на държавното управление на ГЕРБ и " Обединени патриоти ". Това дава обещание министър председателят Бойко Борисов в пост на персоналната си страница във " Facebook " във връзка днешния Международен ден на възрастните хора.

Преди дни, още веднъж посредством " Facebook " от джипката си, Борисов даде обещание да дава по 50 лева на пенсионерите, до момента в който има ковид.

Преди това обаче, общественият министър Деница Сачева анонсира осъвременяване на пенсиите за по-справедливото им пресмятане. В момента разликата сред пенсиите на неотдавна пенсионирали се и тези от преди 2010 година е фрапантна. Има случаи на хора с 40 години трудов стаж, които са се осигурявали половината от годините си за пенсия на високи заплати, в този момент да получават малко над минималната пенсия.

Сега в поста си във " Facebook " Борисов осведоми, че с плана на бюджет за идната година ще се търси заслужено осъвременяване на пенсиите.

Премиерът акцентира, че не е било позволено Covid-19 безотговорно да се популяризира в обществените услуги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР