Пенсионерите ще получат добавка от 60 лв. от януари 2022

...
Пенсионерите ще получат добавка от 60 лв. от януари 2022
Коментари Харесай

МФ поправи министъра си: 60 лв. добавка за пенсионерите от януари, а не 120 лв.

Пенсионерите ще получат добавка от 60 лева от януари 2022 година, а не 120 лева, както по-рано денем разгласи финансовият министър Валери Белчев. Уточнението бе направено от личното му ведомство в сряда вечерта.

" Допълнително за интервала от януари до юни 2022 година е планувано изплащането на спомагателни суми (добавки) към пенсиите в размер на 60 лева като мярка за поддръжка на всички пенсионери по отношение на продължаващото разпространяването и динамичността на COVID-19 ", се споделя в известието на МФ, изпратено до Българска телеграфна агенция.

В него се добавя, че в подготвяната от служебното държавно управление дискусионна рамка - Базов сюжет и съществени допускания за Бюджет 2022, са включени планове за минимална пенсията за застрахователен стаж и възраст - 370 лева, а от 1 юли осъвременяване на размера й по реда на член 100 от КСО или по така наречен " швейцарско предписание ".

Часове по-рано след съвещанието на държавното управление министърът на финансите Валери Белчев разгласи, че предлага за първите 6 месеца на годината да се резервира бонусът към пенсиите от 120 лева Това означаваше действително минималната пенсия да стане 490 лева

430 лева ще е размерът на минимална пенсия плюс добавката от 60 лева съгласно новия размер при настояща 420 лева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР