Пенсионерите ще получат добавка от 50 лева към пенсиите и

...
Пенсионерите ще получат добавка от 50 лева към пенсиите и
Коментари Харесай

Пенсионерите ще получат добавка от 50 лв. и през април

Пенсионерите ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите и през април, заяви общественият министър Деница Сачева по време на съвещание на обществената комисия в Народното събрание.

Добавките, които по предписание на премиера Бойко Борисов се раздават от лятото насам за пенсионерите да посрещнат рецесията, трябваше да са в действие до март тази година. Докато беше болен от Covid-19, министър председателят даже излезе с оферта, че в случай че ГЕРБ завоюва изборите, парите ще се отпускат до края на пандемията. Сега излиза наяве, че сигурно добавката ще се получава от всички пенсионери най-малко още един месец.

Сачева напомни, че през април 392 000 пенсионери с пенсии от 300.01 лева до 369 лева ще получат и еднократна добавка за храна в размер на 120 лева Предстои да се посочи дали тези пенсионери ще получат и добавката от 50 лв..

Сачева взе отношение и по тематиката с недоволството на бизнеса поради забавените заплащания по разнообразни ограничения за поддръжка в пандемията.

До 31 януари ще бъдат изплатени всички дължими суми за ноември и декември по мярката " Запази ме ", сподели общественият министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР