Пенсионерите са ощетени с 30 милиона лева, точно толкова си

...
Пенсионерите са ощетени с 30 милиона лева, точно толкова си
Коментари Харесай

Мая Манолова: Да отпадне ДДС на основните хранителни продукти

Пенсионерите са ощетени с 30 милиона лв., тъкмо толкоз си раздадоха бонуси в Национална агенция за приходите

"Всяко домакинство би трябвало да бъде предпазено от растежа на сметките. Уж са замразени, а са с 20% по-скъпи. Добра мярка би била отпадането на Данък добавена стойност на главните хранителни артикули. Бюджетът не взема решение въпросът с неравенствата, а го задълбочава ". Това съобщи водачът на "Изправи се.БГ! " Мая Манолова.

Според нея методът на преизчисление на пенсиите е първият огромен гаф на държавното управление. "Пенсионерите се оказаха излъгани, че ще получат същите суми като през декември. Преизчислението беше направено нелегално, незаслужено и непочтено. Не разбирам за какво лишават пенсионерите от Коронавирус добавките в разгара на рецесията. Решиха да спестят от най- бедните и уязвимите ", показа тя. И посочи, че не трябва промяната на Висш съдебен съвет и основния прокурор не трябва да бъдат оставяни чак за есента. Относно спекулациите, че желае да поеме конструкция в КПКОНПИ Манолова отхвърли. "Създаването на паралелна прокуратура няма да анулира нуждата от същинска смяна в правосъдната система. Грешка е възлагането на прекомерно огромни упования на тази промяна

По думите ѝ Национален осигурителен институт е изключила от нарастването на пенсиите годините 2017,2018 и 2019 и по този начин ги е ощетило с към 10% от пенсиите им. "Това са към 30 млн. лева на месец, тъкмо колкото
бонусите, раздадени в Национална агенция за приходите преди нова година. Българска социалистическа партия би трябвало да се извини, тя ръководи обществения бранш ", счита Манолова. И добавя, че това е държавното управление с най-голямо доверие, само че общественото е най-слабото звено.

"Запазването на втората година от майчинството е нещо позитивно. Малката потребителска кошница е поскъпнала с 28%. В изискванията на рецесия уязвимите имат потребност от поддръжка ", уточни Манолова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР