Пенсионерите имат нужда от по-висока пенсия, която да е равна

...
Пенсионерите имат нужда от по-висока пенсия, която да е равна
Коментари Харесай

Омбудсманът докладва на депутатите какви проблеми имат българите

Пенсионерите имат потребност от по-висока пенсия, която да е равна на прага на линията на бедността - 361 лева от следващата година. Трябва да има смяна в докладите на Топлофикация, с цел да дават отговор сметките на действителното ползване. Трябва да се работи против експанзията в учебно заведение и против домашното принуждение. Това са част от проблемите, които омбудсманът доцент Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент посочи пред депутатите.

"При мен има доста проблеми на хората ", разяснява тя.

367 са отправените рекомендации към институциите във връзка с трудовите и обществени права на жителите.

Днес депутатите разискват отчета за активността на омбудсмана на Република България през 2019 година

Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент изясни, че институцията работи изцяло по стандартите на Организация на обединените нации. Тя сподели, че главен приоритет за нея са децата.

През 2019 година институцията е сезирала пет пъти Конституционния съд, отправила е четири претенции за тълкувателни решения, тринадесет законодателни начинания и мнения и е провела 35 кръгли маси и публични полемики.

В пленарната зала пък се чуха ласкави думи за работата на Ковачева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР