Пенсионери в Пловдив вече трети ден се редят на опашки

...
Пенсионери в Пловдив вече трети ден се редят на опашки
Коментари Харесай

Трети ден опашки пред пощенските клонове в Пловдив. Пенсионерите не могат да си вземат добавките

Пенсионери в Пловдив към този момент трети ден се редят на опашки пред пощенските клонове в града и не могат да си вземат пенсиите и великденската добавка от 70 лева, оповестява Нова телевизия.

Преди дни осведомителните системи на пощите станаха обект на хакерски атаки, заради което някои услуги бяха спрени.

" За трети път пристигам – в петък, събота, вторник. От Чирпан до тук. Казват, че системата не работела. Не мога да си взема пенсията и добавката от 70 лв. ", разказа обстановката жена от опашката.

На място били направени описи, а на хората било обяснено, че няколко дни няма да е допустимо погашение на пенсиите.

Възрастните избират да си получават парите на гише, вместо с дебитна карта по банков път, тъй като с нея при изтегляне им удържат по 2 лева на транзакция. Пред банкоматите също ставали опашки в ден за пенсии и парите в машините свършвали.

Пенсионерите се надяват, че ще съумеят да вземат някой лев от горната страна за празника. " Един козунак е 6 лв., яйцата - 4 лв.. Ако курабии си направя… ", чуди се стара жена до момента в който чака. Споделя, че по-скоро няма предпочитание да пазари поради високите цени. Щом са създали описите, ще получим парите, само че дали ще е за Великден, не е сигурна тя.

" Проблемът е, че нямаме експерти в България. Как може 4 дни да не се в профил проблем в системата. Аз съм доктор. Ако някой получи инфаркт, може ли да чака 4 дни за лекуване ", пита риторично лекар в пенсия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР