Пенсионери на протест: Искаме доходи, които ни осигуряват достоен животИскаме

...
Пенсионери на протест: Искаме доходи, които ни осигуряват достоен животИскаме
Коментари Харесай

Пенсионери на протест: Искаме доходи, които ни осигуряват достоен живот

Пенсионери на митинг: Искаме приходи, които ни обезпечават заслужен живот
„ Искаме приходи, които ни обезпечават заслужен живот “, „ Справедливост за пенсионерите “, „ Пенсионерите са жители с достолепие, а не електорат, който може да се купува “. Това е изписано на част от плакатите, които носеха през днешния ден пенсионерски организации, излезли на митинг пред постройката на Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Те упорстват от 1.07.2019 година да се индексират всички пенсии за застрахователен стаж и възраст с механизма за преизчисляване на основата на междинния застрахователен приход за миналата календарна година с отчитане на средногодишната инфлация за 2016 и 2017 година. Друго тяхно искане е минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст (ОСВ) от 01.01.2019 година да възлезе на 55% от минималната работна заплата, открита за същата година. Протестът е привързан и с пенсиите за неработоспособност, както и с очакване да се одобри закон за възрастните хора.

Васил Върбанов, който е зам.-председател на Съюза за офицерите и сержантите от запаса и запаса като ръководител на инициативния комитет приветства с добре пристигнали на националния митинг-протест на пенсионерите. Той сподели, че в митинга вземат участие представители на военно патриотични, публични и пенсионерски организации от цялата страна. Върбанов напомни, че през месец май тази година инициативният комитет от представители на пенсионерски организации приготви петиция с подписка и декларация, подписана от 19 организации с претенции, които били изпратени до ръководителя на Народно събрание с копия до президента, ръководителя на Министерски съвет и омбудсмана. Той прочете 5-те претенции в нея. Сред тях и това да се одобри закон за възрастните хора, които съставляват над 30% от популацията на България.

В период от три месеца, по думите му, трябвало да получат отговор каквото решение е взето по тези претенции, само че такова към момента няма.

Основните претенции на митинга - това са преизчисление на пенсиите на българските пенсионери и приемане закон за възрастните хора, изясни Венелин Новаков, който е народен координатор на "Социална солидарност". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР