Пенсионерът с личния си автомобил дошъл до Бургас, за да

...
Пенсионерът с личния си автомобил дошъл до Бургас, за да
Коментари Харесай

Полицията предотврати телефонна измама за 40 бона


Пенсионерът с персоналния си автомобил пристигнал до Бургас, с цел да изтегли спестяванията си от банковия клон. Спрял колата при започване на града и с такси отишъл до банката. Служителят във финансовата институция, забелязвайки крупната сума, декларирана за евакуиране, както и неналичието на съответен мотив за това, се усъмнил, че се касае за телефонна машинация и алармирал полицейските чиновници.

Сумата от 40 000 лева била изплатена на 71-годишния мъж, който се качил в таксиметровия автомобил, само че бил спрян от полицейските чиновници на отдел "Криминална полиция " при ОДМВР - Бургас. Констатирано е, че таксито съгласно ангажимента с непознатия телефонен глас, трябвало да откара възрастния мъж до Варна.

Въпреки демонстрираното съмнение 71-годишният пенсионер бил отведен в Първо Районно ръководство - Бургас, където след доста диалози се уверил, че се касае за телефонна машинация, която е предотвратена от същинските служители на реда благодарение на банковия чиновник.

С голяма признателност възрастния мъж се извинил няколкократно за недоверчивостта си и си тръгнал дружно с парите за Малко Търново.

ОДМВР - Бургас продължава с дейната си превантивна акция по повод телефонните измами, като особени старания са ориентирани към банковите и пощенски клонове, както и към уязвимите възрастови групи, посредством прилагане на разнообразни способи и осведомителни мероприятия.

На територията на Община Бургас през тази седмица започва следващата акция, ориентирана към хората от третата възраст. За задачата с изключение на срещи в пенсионните клубове, провеждани от районните инспектори към полицейските ръководства, ще се включат и чиновници от структурите на "Икономическа " и "Криминална полиция ". Кампанията ще се насочи и към жилищните региони, домоуправители, родственици и близки на уязвимите възрастни хора.

Призоваваме жителите за следващ път да проведат диалози с възрастните си родители, близки и родственици, на които да заострят вниманието им по повод "телефонните измами " и най-честите механизми за реализирането им.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР