Пенсионер от Варна е хванат с контрабанден тютюн само девет

...
Пенсионер от Варна е хванат с контрабанден тютюн само девет
Коментари Харесай

Полицията хванала пенсионер с контрабанден тютюн девет дни след първата му присъда

Пенсионер от Варна е заловен с контрабанден тютюн единствено девет дни, откакто е бил наказан за същото закононарушение, оповестиха от прокуратурата. 69-годишният Стоян Й. Бил спрян от полицията в морския град на 20 април предходната година. Проверката била в границите на интервенция против контрабандата. В колата му униформените разкрили 10 плика с общо 30 кг. нарязан тютюн. При инспекцията станало ясно, че възрастният мъж е бил наказан условно за същото закононарушение единствено 9 дни по-рано – на 11 април 2019 година По първото дело той се признал за отговорен и сключил съглашение с прокуратурата. Присъдата била 11 месеца затвор с 3 години изпитателен период.

При втория му арест проверяващите назначили експертиза за цената на планове тютюн. Според заключението той е на стойност съвсем 15 хиляди лева Дължимият данък в този случай е 4590 лева

Срешу пенсионера е импортиран обивнителен акт. " Ако бъде приет за отговорен, 69-годишният обвиняем може да получи наказване от 2 до 8 години отнемане от независимост ", оповестяват от прокуратурата.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР