Пенсиите за месец февруари се изплащат от днес, както и

...
Пенсиите за месец февруари се изплащат от днес, както и
Коментари Харесай

От днес се изплащат пенсиите за февруари с 60 лв. добавка и изравнителни доплащания

Пенсиите за месец февруари се изплащат от през днешния ден, както и Коронавирус добавката от 60 лв. и изравнителните доплащания за тези възрастни, които през януари получиха по-малко по отношение на декември поради понижената на половина Коронавирус добавка.

В общата изравнителна сума, която се изплаща, не се включва полученото през януари доплащане за седемте дни от декември, то регистрира направеното преизчисление с по-високия коефициент за годините стаж.

Пред БНР Любомира Язаджиева, шеф на дирекция "Пенсии " в Национален осигурителен институт даде образец какво получават през днешния ден възрастните хора като заплащания от Национален осигурителен институт за месец февруари.

Ако примерно пенсията преди преизчисляването на 25 декември е била 520 лева, при преизчисляването тя е станала 568 лева, т.е. повишила се с 48 лева Но има 12 лева разлика до 60-те лв., с които е понижена Коронавирус добавката. Тези 12 лева разлика за януари и 12 лева разлика за февруари ще бъдат изплатени в този момент с февруарската пенсия, изясни тя.

От Националния застрахователен институт (НОИ) подсетиха, че към пенсиите за януари е била изплатена и разликата от преизчисляването за 7-те дни от декември, само че тя не е в размера на преизчислената пенсия.

На уеб страницата на Национален осигурителен институт от през днешния ден ще е налична с ПИК електронна информация, която да ориентира хората за направените заплащания. В графата "Забележки " това ще бъде отразено.

Разликата сред новия преизчислен размер на пенсията и остарелия размер на пенсията, която се отнася за последните седем дни на месец декември, не се взема поради при изчисляването на разликата от декемврийската по отношение на януарската сума от пенсии и Коронавирус добавка, посочи още Любомира Язаджиева.

Хората, които получават парите от пощенски клон, ще получат справката под формата на служебна записка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР