Пенсиите в размер до 650 лв. няма да бъдат запорирани

...
Пенсиите в размер до 650 лв. няма да бъдат запорирани
Коментари Харесай

Пенсиите в размер до 650 лв. няма да бъдат запорирани от 1 януари 2021 г.

Пенсиите в размер до 650 лева няма да бъдат запорирани от 1 януари 2021 година Причината е смяната в размера на минималната работна заплата от 610 на 650 лв.. Това оповестиха от пресцентъра на Национален осигурителен институт.

Съгласно откритото в Гражданския процесуален кодекс и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, насилственото осъществяване може да бъде ориентирано единствено върху пенсии с месечен размер над минималната работна заплата, т.е. от пенсиите под този размер не могат да се вършат удръжки.

Размерите на удръжките от пенсиите, за които е възможно налагането им, също се дефинират според от размера на минималната работна заплата за страната. Посочените ограничавания не се ползват за отговорности за прехрана.

Пенсионерите, попадащи в тази група, ще получат пенсиите си след 7.01.2021 година според от метода на изплащането им - с пенсионен запис, в случай че се изплащат посредством пощенска станция, или с спомагателен превод по персоналната платежна сметка, в случай че се изплащат посредством банка/доставчик на платежни услуги.

Изплащането на пенсиите за месец януари 2021 година е в избрания според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж времеви интервал - ще стартира на 7 януари (четвъртък) и ще завърши на 20 януари (сряда).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР