Пенсиите у нас се увеличават с 3,8% от днес. Средната

...
Пенсиите у нас се увеличават с 3,8% от днес. Средната
Коментари Харесай

Пенсиите у нас се увеличават с 3,8% от днес, в Румъния - с 10 на сто

Пенсиите у нас се усилват с 3,8% от през днешния ден. Средната пенсия от към 360 лева ще се усили с близо 14 лева, минималната ще нарасне на 207.6 лева, а обществената за напреднала възраст – на 125.58 лева. 

Заедно със обществената ще набъбнат и всички останали пенсии, несвързани с трудова активност, които са обвързани с нея. Това са пенсиите за военна и гражданска неработоспособност, обществената пенсия за неработоспособност и персоналната пенсия.

С 10% по-високи пенсии пък ще получават пенсионерите в Румъния от през днешния ден. Минималната обезпечена пенсия ще бъде увеличена с 23% и от 520 леи (111 евро) ще стане 640 леи (137 евро). В първото тримесечие на 2018 година междинната месечна пенсия в Румъния беше 1122 леи (247 евро). 

Увеличението на разноските за пенсии и заплати в държавния бранш обаче докара до съвсем четирикратен скок на бюджетния недостиг през първите пет месеца на 2018 година по отношение на същия интервал на предходната година и възлиза на 8.14 милиарда леи (0,88% от БВП), съгласно показани данни от Министерството на финансите в Букурещ. " Ако продължаваме с тези темпове на нарастване на разноските за обществени помощи и заплати, до края на годината парите няма стигнат “, предизвести ръководителят на Фискалния съвет Йонуц Думитру. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР