Пенсиите ще бъдат ежегодно актуализирани, а средната може да достигне

...
Пенсиите ще бъдат ежегодно актуализирани, а средната може да достигне
Коментари Харесай

Сачева обеща 600 лв. средна пенсия, ако ГЕРБ управлява 4 години |

Пенсиите ще бъдат годишно обновени, а междинната може да доближи 600 лева в края на възможен идващ 4-годишен мандат на ГЕРБ. 

Това сподели пред поданици на село Царевец, община Добричка, регионалният координатор и лидер на листата на ГЕРБ-СДС за региона Деница Сачева. 

По думите й останалите партии вършат нереалистични обещания за преизчисление на база приходите от 2018г. „ Сметките демонстрират, че тогава 1 млн. пенсионери в страната няма да имат нарастване. Освен това, преизчисляването би коствало към 4 милиарда лева единствено за първата година и още няколко за идващите. В момента страната не разполага с подобен запас “, акцентира някогашният обществен министър. Сачева акцентира, че макар рецензиите към добавката от 50 лева към пенсиите, служебното държавно управление я удължава.

„ Тези пари влязоха мигновено в потреблението и с тях помогнахме на най-бедните в пандемията да си купят да вземем за пример медикаменти. Критикуваха ни и за социално-икономическите ограничения, а в този момент удължават и тях, тъй като те са единствените рационални “, добави тя.

На срещата в локалното читалище „ Просвета “, на която участваха още претендентите за народни представители Красимир Николов и Живко Желязков, бяха разисквани и предлаганите от ГЕРБ промени в системата на обществено подкрепяне, и ролята на читалищата в дребните обитаеми места. Водачът на листата за Добрич Деница Сачева уточни, че в предизборната стратегия на партията е заложено създаване на 760 клубове за образование по цифрови умения в читалищата и библиотеките, в това число в дребните обитаеми места. „ В тях предвиждаме 1,6 млн. души да преминат курсове да употребяват и основават електронни услуги и запаси “, сподели още тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР