Пенсиите се увеличават с 21,6% от 1 юли, заяви социалният

...
Пенсиите се увеличават с 21,6% от 1 юли, заяви социалният
Коментари Харесай

НОВИНА! Всички пенсии скачат с 21,6% от 1 юли

Пенсиите се усилват с 21,6% от 1 юли, съобщи общественият министър Георги Гьоков пред Би Ти Ви. По думите му решението е разисквано с финансовия министър Асен Василев.

При всички случаи след 1 юли минималната работна заплата ще е над 710 лева, сподели още Гьоков. Според него министърът на финансите е срещу нарастването на минималната работна заплата, тъй като счита, че ще е казус за една година два пъти да се усили. Гьоков увери обаче, че се работи в тази посока.

По думите му ще се резервира Коронавирус бонусът за пенсионерите, само че ще се назовава инфлационна добавка. Има разнообразни разновидности, може след 31 юни да продължи да се заплаща инфлационна добавка, а не Коронавирус. Това за мен обаче не е най-хубавото решение, сподели още министърът.

Според него 80% от нещата в програмата на Българска социалистическа партия са изпълнени. Наистина два месеца ни трябват, с цел да осъществим всичко, сподели той и даде образец с помощоте за отопление, които са обезпечени за 300 хиляди индивида.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР